İmplant Nedir, Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

İmplant, eksik olan dişlerin eski fonksiyonlarına geri dönmesini sağlamak amacıyla, çene kemiğine uygun bir şekilde yerleştirilen bir diş köküdür

İmplant, eksik olan dişlerin eski fonksiyonlarına geri dönmesini sağlamak amacıyla, çene kemiğine uygun bir şekilde yerleştirilen bir diş köküdür. Ayrıca bu diş kökü tamamen yapaydır ve daha güvenli bir uygulama olarak bilinmektedir. Günümüzde dentalimplant olarak da bilinen bu işlemde dental kavramı diş ile ilgili, implant ise doku içerisine bırakılan ya da yerleştirilen olarak tanımlanmaktadır. İmplant nedir konusunda ise yapay bir dişin çene kemiğinin içerisine yerleştirilmesi ve doğal diş görevi görmesini sağlamaktır ifadesi kullanılabilir.

İmplant nasıl yapılır ile ilgili olarak ise, Ufak titanyum vidaları ve üzerine gelen abutment yardımı ile birleştirildikten sonra tedavinin tamamlanması sağlanır. Bu vida, doğal diş köklerinin görevini yapabilmesi için çene kemiğine uyumlu bir şekilde uygulanır. Bu tedavi diş kayıplarında uygulanır ve tedaviden sonra hasta, gündelik hayatına dönebilmektedir. İmplant tedavisi klinik ortamda lokal anestezi yapılarak uygulanır.

Yapılan implant ameliyatlarının doğru doktor seçimi ile başarı oranı daha yüksektir. Kayseri implant kliniği olan Ortoperio İç Anadolu bölgesine hitap etmektedir.

Cerrahi uygulamalara karşı çekincesi olan hastalarda sedasyon yapılarak başlanan bu uygulamada anestezi yapıldıktan sonra cerrahi bir operasyonla diş eti açılır ve çene kemiğinin ortaya çıkarılması sağlanır. Çene kemiğine daha sonra ufak çaplı rehber deliği açılır. Ardından bu delik yavaşça genişletilir ve implatın yerleştirilebilmesi için işlemler sürdürülür. Çene kemiğindeki deliğin belirli aşamalardan sonra genişletilmesinin ardından bu boşluklara implant vidalanır ve uygun bir şekilde yerleştirilir.

Vidaların yerleştirilmesinden sonra ise bölgenin iyileşmesini beklemek adına implatın üzerine koruyucu bir vida bırakılır. Son olarak da diş eti dikilir ve birkaç aylık bekleme süreci başlar. Hekimin geri bildirimlerinin ardından koruyucu vida çıkarılır ve implatın üzerine geçici kuron yerleştirilmesi sağlanır. Bu uygulama diş etinin doğal olarak kendini şekillendirmesini sağlar. Tedavi süreci sona erdikten sonra yine uzman hekimin tavsiye ettiği ilaçlarla tamamen iyileşme sağlanır.

Bir çok hastanın tercih ettiği Kayseri'de en iyi implant doktoru Erol Özgür OKTAY tavsiye edilmektedir. Siz de bir muayene randevu alarak en sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

abutment Erol Özgür OKTAY implant doktoru İmplant nasıl yapılır İmplant nedir İmplant tedavisi Kayseri implant Ortoperio sedasyon