İllere göre Covid-19 durumu

TAKİP ET

"Ağır hasta sayımız durağan seyrediyor" diyen Bakan Koca, Türkiye'de günlük koronavirüs tablosuna göre, 68 kişinin vefat ettiğini, 1

"Ağır hasta sayımız durağan seyrediyor" diyen Bakan Koca, Türkiye'de günlük koronavirüs tablosuna göre, 68 kişinin vefat ettiğini, 1.452 kişi de iyileşerek sağlığına kavuştuğunu, son 24 saatte 114 bin 940 Kovid-19 testi yapıldığı, 1427 kişiye hastalık tanısı konulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın covid-19 internet sitesinde, il il koronavirüs vaka dağılımı raporları da yayınlandı.



Son verilere göre, bir önceki güne göre en fazla azalışın Ortadoğu Anadolu Bölgesinde olduğu görüldü.

Türkiye Günlük Korona Tablosu'na göre Covid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla, iyileşenlerin sayısının 278 bin 504'e yükseldiği bugün, toplam test sayısı 10 milyon 153 bin 223, vaka sayısı 315 bin 845, vefat sayısı 8 bin 62 olarak kayıtlara geçti.



En fazla artış İstanbul Bölgesinde yaşanırken, bir önceki güne göre yeni COVID-19 hasta sayısında ve hastaneye yatırılan yeni hasta sayısında azalma görüldü.

Bir önceki güne göre bölgelerdeki yeni hasta değişim oranları da şu şekilde:



Bir önceki güne göre hastaneye yatırılan yeni hasta sayısındaki en fazla azalış ve hastaneden taburcu edilen yeni hasta sayısındaki en fazla artış Batı Marmara Bölgesinde yaşandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, "Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla. Bugün tespit edilen 1412 yeni hasta var. Tedbirlerin netice verdiğinden eminiz. Virüsü yenene kadar birlikte mücadele edelim, tedbirlere birlikte uyalım." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, virüse yakalanıp hasta olanların da çoğunun şansına güvendiğini belirterek, "Tedbirlere uyun." çağrısı yaptı.

Batı Marmara Bölgesi Covid-19 Fahrettin Koca il il koronavirüs vaka dağılımı İstanbul Bölgesi koronavirüs koronavirüs tablosu Kovid-19 Ortadoğu Anadolu Bölgesi sağlık bakanı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı Türkiye Günlük Korona Tablosu twitt