İkinci "Zümrüt Apartmanı" faciası engellendi

TAKİP ET

Duvarlarında çatlaklar oluşan 5 katlı bina, tedbir olarak boşaltıldı

Duvarlarında çatlaklar oluşan 5 katlı bina, tedbir olarak boşaltıldı.

Konya'da, duvarlarında çatlaklar oluşan bir binanın, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılması, yine bir Kurban Bayramında yaşanan "Zümrüt Apartmanı" faciasını akıllara getirdi.

Meram ilçesindeki 5 katlı bir bina, iki dairesinde çatlaklar oluşması, camların kırılması ve duvarların taşıyıcı özelliklerini kaybetmeye başlaması nedeniyle boşaltılarak, mühürlendi

Konya'da 5 katlı bir bina, çatlaklar oluşması ve duvarların taşıyıcı özelliklerini kaybetmeye başlaması nedeniyle boşaltıldı.

Merkez Meram ilçesi Öğretmenevleri Mahallesi Gaz Deposu Sokak'taki 5 katlı bir binadan gelen sesleri duyan apartman sakinleri, polisi aradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, binadakileri tahliye ettikten sonra AFAD ve belediye ekiplerine bilgi verildi.

İncelemeler sonunda, binadaki 10 daireden 2'sinde çatlakların oluştuğu, camların kırıldığı ve duvarların taşıyıcı özelliklerini kaybetmeye başladığı belirlendi.

Boşaltılan bina, zabıta ekiplerince mühürlendi.

Yaklaşık 30 yıllık olduğu belirtilen binanın, incelemeler tamamlandıktan sonra yıkılacağı öğrenildi.

 


AA

92 kişinin hayatını kaybettiği "Zümrüt Apartmanı" hafızalara kazınmıştı

Kerkük Caddesi’nde 2004 yılında, bir Kurban Bayramı akşamı “Zümrüt Apartmanı” büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine gelen vatandaşlar, itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinin çabalarıyla, enkaz altında kalan kişiler çıkarılmaya çalışıldı.

Göçük altında kalan 92 kişinin yaşamını yitirmesiyle, bayram sevinci o gün yerini acı ve göz yaşına bıraktı. 30 kişinin de yaralandığı faciada kimisi çocuğunu, kimisi eşini, kimisi de anne ve babasını kaybetti.

Günlerce kurtarma çalışmaları sürerken, çökme anından 138 saat sonra Muhammet Kalem, 157 saat sonra da Yasemin Yaprakçı, “Zümrüt’ün mucizeleri” olarak enkazdan canlı halde çıkarıldı.

afad Gaz Deposu Sokak Kerkük Caddesi konya meram Muhammet Kalem Öğretmenevleri Mahallesi Yasemin Yaprakçı Zümrüt Apartmanı Zümrüt’ün mucizeleri