İki köye KOP katkısı

TAKİP ET

Karaman Valiliği ile Konya Ovası Projesi Başkanlığının, Yeşildere ve Taşkale için yaptığı anlaşma sonuç verdi

Karaman Valiliği ile Konya Ovası Projesi Başkanlığının, Yeşildere ve Taşkale için yaptığı anlaşma sonuç verdi.

Yeşildere ve Taşkale köylerindeki kanserojen etki yapan asbest su borularının insan sağlığına verdiği zararlı etkileri yok edilerek, halkımızın sağlıklı içme suyu içmesine ve kullanmasına olanak sağlamak için ilk adım, 2017 sonunda Karaman Valiliği ile KOP (Konya Ovası Projesi) Başkanlığı arasında Yeşildere ve Taşkale İçme Suyu Hattı Yenilenmesi protokolü imzalanarak atılmıştı.

Projenin 2. aşamasında projeyi hayata geçirecek olan İl Özel İdaresinde 22 ޞubat Perşembe günü ilk olarak Taşkale için yapılan ihale sonuçlandı. İşi üstlenecek olan yetkili firma tarafından sahadaki çalışmalara başlanarak proje için 250 günlük bir iş süresi belirlenmiş oldu.



Yeşildere Köyü için de İl Özel İdaresinde 19 Nisan Perşembe günü ihalesi yapılarak ilgili yüklenici firma ile sözleşme yapıldı ve Yeşildere’de de çalışmaların en kısa sürede başlayacağı belirtildi.

Hayata geçen bu projeyle birlikte; artık Yeşildere ve Taşkale bölgelerinde de eski asbest borular yenilenecek ve bölge halkı daha sağlıklı ve temiz bir suya kavuşacak.

asbest su boruları içme suyu ihale İl Özel İdaresi karaman valiliği Konya Ovası Projesi Başkanlığı kop taşkale yeşildere