İki Karamanlının başına ödül kondu

TAKİP ET

Aranmakta olan 2 Karamanlı terörist için, bir buçuk milyon lira nakit ödül konuldu

Aranmakta olan 2 Karamanlı terörist için, bir buçuk milyon lira nakit ödül konuldu.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağlayan ihbarcı/yardım eden kişilere, müracaatları halinde, belirlenen renk kategorileri doğrultusunda ödüllendirme yapılıyor.

Terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüten, kimlik bilgileri tespit edilemeyen, sonuçları itibari ile toplumda infial/etki yaratabilecek 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suç ve suçlulara ilişkin ihbarlar da komisyonca değerlendirilerek ödüllendirilecek.



Ödül verilecek kişilere ait bilgilerin kesinlikle gizli tutulacağı açıklanırken, bu kişileri ifşa edenler hakkında da Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerince işlem yapılacak.

Kimlikleri belirlenerek, başlarına ödül konarak aranan teröristler, 5 kategoride listelenerek ödül miktarları da belirlendi. Kırmızı, Mavi, Yeşil, Turuncu ve Gri Liste olarak belirlenen teröristlerin, bulundukları liste rengine göre de ödül miktarları değişiyor.

Kırmızı Liste : 4.000.000 TL
Mavi Liste : 1.500.000 TL
Yeşil Liste: 1.000.000 TL
Turncu Liste: 600.000 TL
Gri Liste: 300.000 TL

Belirlenen listeler terorarananlar.pol.tr internet sitesinde yayımlandı.

Sitede başına yakalanması sağlanması halinde ödül belirlenen iki de Karaman doğumlu terörist bulunuyor.



Yeşil Listede bulunan 1975 Karaman doğumlu İbrahim ޞengül isimli PKK/KCK'lı teröristin yakalanmasını sağlayacak kişiye 1 milyon lira ödül belirlenirken, Turuncu Listedeki Vedat Küçük isimli 1974 Karaman doğumlu FETÖ/PDY'li terörist için 600 bin lira ödül verileceği açıklandı.

Listelerdeki teröristleri ihbar veya yakalanmasına yardımcı olanların, belirlenen ödülleri nakit olarak alacakları bildirildi.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu aranan teröristler fetö/pdy Gri Liste İbrahim Şengül Karamanlı terörist Kırmızı Liste Mavi Liste ödül PKK/KCK terörist Terörle Mücadele Kanunu Türk Ceza Kanunu Turncu Liste Vedat Küçük Yeşil Liste