İçme suyuna sabotaj yapıldı

TAKİP ET

Haber Merkezi - Karaman merkezde yaşanan içme suyu sorunlarının sıkça gündeme gelmesinin ardından, bir içme suyu sorunu da Karaman'ın Sarıveliler ilçesinden geldi

Haber Merkezi - Karaman merkezde yaşanan içme suyu sorunlarının sıkça gündeme gelmesinin ardından, bir içme suyu sorunu da Karaman'ın Sarıveliler ilçesinden geldi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, içme suyu şebekesine düzenlenen sabotaj nedeniyle Sarıveliler'de bir süre su sıkıntısı yaşanmasına neden olduğunu iddia etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Samur; "Sarıveliler Belediyesine ait içme suyu hattının, Karapınar Yaylası civarındaki vanasına düzenlenen saldırı nedeniyle büyük miktarda su şebeke dışına sızdı. İçme suyu şebekesinde bu sebeple düşen su seviyesi, ilçenin yaz döneminde artan ziyaretçi hareketliliği ile de 17.500 rakamlarını bulan nüfusunun ihtiyacına cevap veremez hale geldi" dedi.

ޞebekeye yapılan saldırının bertaraf edilerek, gerekli müdahalelerin yapıldığını belirten başkan Samur, şebeke vanasına zarar verenlerin tespit edilerek cezalandırılması için çalışmalara başlanıldığını ifade ederek, yaşanan su sorununun en kısa sürede giderileceğini bildirdi.



İçme suyu hattında güvenlik kameraları kurularak ek tedbirler alındığını belirten Hayri Samur, ilçe halkından yaşanan sorun nedeniyle de özür diledi.

Belediye Başkanı Hayri Samur içme suyu içme suyu sorunu Karaman Karapınar Yaylası sabotaj sarıveliler Sarıveliler Belediyesi