İbrala Barajı projesinde sona yaklaşıldı

TAKİP ET

Karaman'a, İbrala (Yeşildere) Barajından arıtılarak içme suyu aktarılmasını sağlayacak projenin yıl bitmeden tamamlanacağı açıklandı

Karaman'a, İbrala (Yeşildere) Barajından arıtılarak içme suyu aktarılmasını sağlayacak projenin yıl bitmeden tamamlanacağı açıklandı.

Geçtiğimiz 2016 yılında müteahhit firmadaki sorunlar nedeniyle duraksama yaşayan, Karaman Belediyesi ve DSİ (Devlet Su İşleri) işbirliğiyle yapılan İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesinin tamamlanarak 2017 Ağustos - Eylül aylarında testlere başlanacağını belirten Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yıl sonuna doğru da içme suyunun şehir şebekesine verilmeye başlanacağını bildirdi.

Tamamlanması ile Karaman'ın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılaması öngörülen proje ile İbrala Barajından günlük 84 bin metreküp arıtılmış su Karaman şehir şebekesine verilerek, şehrin daha kaliteli ve daha ekonomik su kullanabileceği ifade ediliyor.

Belediye Başkanı Devlet Su İşleri dsi ertuğrul çalışkan ibrala barajı İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesi içme suyu Karaman Karaman Belediyesi şehir şebekesi yeşildere