Hosting ve Hazır Site Avantajları Nelerdir?

TAKİP ET

Alan adı, şahsa ait internet üzerinde temelde bir DNS üzerinde barındırılan ve başka eşi olmayan adrestir

Alan adı, şahsa ait internet üzerinde temelde bir DNS üzerinde barındırılan ve başka eşi olmayan adrestir. Domain denilen ve sadece bir kişiye ait olan web adresidir. Parmak izi gibi tanımlanabilir sadece şahsa aittir. Alan adları ömürlük satın alınamaz, internet devleri bu konuda daha iyi para kazanabilmek amacıyla sadece kiralanabilir. Kullanıcıların yaklaşık % 70’i alan adlarını yıllık olarak kiralarlar. Kiralama döngüsü isteğe bağlı olmakla beraber 3 ya da daha fazla süre kiralandığında google arama motorunda daha üst sıralarda görülmekte mümkün olacaktır.

Hosting Kavramı Nedir? Nasıl Çalışır?

Kiralanan alan adına bağlı web sitesini yayınlayabilmek içinde hosting yani web alanına ihtiyaç vardır. Disk, trafik, bağlantı hızı kavramlarını ifade eden depolama alanı internete bağlı bir sunucuda, web sitesi, dosyalar herkese açık şekilde yayınlanır. Bu iş için özel tasarlanan Data Center denilen özel tesislerde hosting alanını muhafaza etmek için hizmet verirler. Hosting aynı domain gibi kiralama yöntemiyle çalışır. Web sayfalarını yüklemek için ayrılan alanda sunucuların sürekli açık ve her an ulaşılabilir olması gerekir. Bir web sitesine herhangi bir zamanda girebilmek için sunucunun her an hizmet vermesi gerekir. Sunucu hizmeti veren firmalar sadece bir adrese değil birçok kişiye aynı anda sunucu hizmeti sağlayan özel tesisleri bulunur.

Hazır Site Almanın Avantajları

Hazır site müşterilerin sektörel ihtiyaçlarını karşılayacak, daha önceden hazırlanmış olan sitelerdir. Hazır web sitesi satın alınmadan önce şablon demolarını izleyerek kişisel veya kurumsal hazır siteye sahip olmak oldukça kolaydır. Bu konuda kaliteli hizmet veren web siteleri satışa sunan yerler tercih edilebilir. Hazır site avantajı ise siteyi önceden görmektir ve hızlıca kurulum yapılmasıdır. Web sitesi hazırlatmak için tasarım, kodlama gibi süreçlerden etkilenmeden anında web sitesi sahibi olmak isteyenler için avantajlıdır. Hazır siteyi alan kişi üzerinde her türlü bilgi girişini gerçekleştirerek gerektiğinde verileri güncelleyebilir. Hazır site gereksiz zaman kaybını önlediği gibi aynı zamanda uygun fiyatlı paketlerden oluşur ve kişi ihtiyaç duyduğu paketin şablonlarını inceleyerek sahip olabilir.