Her işsize 1.502 TL İŞKUR maaşı

TAKİP ET

Bakan Müezzinoğlu, İşbaşı eğitim programıyla 500 bin gencin iş sahibi yapılarak 1

Bakan Müezzinoğlu, İşbaşı eğitim programıyla 500 bin gencin iş sahibi yapılarak 1.502 TL maaş verileceğini söyledi.

Müezzinoğlu, 500 bin gence işyerine adapte olma eğitimi verileceğini, işbaşı eğitim programında 1.502 liralık ücreti de devletin üstleneceğini açıkladı.

İstihdam seferberliği ile ilgili konuşan Müezzinoğlu, İŞžKUR tarafından uygulanan "İşbaşı Eğitim Programı" ile işverenlerin bu seferberliğe katılımlarının artırılmasının sağlandığını belirtti.

Üç ay sürdürülecek program ile İŞžKUR'dan eğitim alan kişiye net asgari ücret seviyesinde ödeme yapılacak. Meslek hastalığı, iş kazası ile genel sağlık sigortası primleri İŞžKUR tarafından karşılanacak.

Programla 2017 sonuna kadar 500 bin kişiye bu eğitimin verilmesi planlanıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayanların bir işveren tarafından istihdam edilmeleri halinde, işverenin aylık 773 lira civarında tutan vergi ve sigorta maliyetlerini de Maliye Bakanlığı ve İşsizlik Sigortası Fonu ödeyecek.

Hedeflerinin 1,5 milyon istihdam rakamına ulaşmak olduğunun altını çizen bakan Müezzinoğlu işsizlik rakamlarındaki artışın da Ocak 2017'den itibaren duracağını ve bu proje ile de geriletileceğini belirtti.

1.502 TL maaş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İşbaşı eğitim programı işkur işsizlik işsizlik rakamları İşsizlik Sigortası Fonu istihdam istihdam seferberliği işyerine adapte olma eğitimi maaş Maliye Bakanlığı mehmet müezzinoğlu