Hazır yiyeceklerde domuz çıktı!

TAKİP ET

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmalar listesindeki domuz eti kullanan bir firmaya, 90 bin lira para cezası kesildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmalar listesindeki domuz eti kullanan bir firmaya, 90 bin lira para cezası kesildi.

Bakanlık internet sitesinde taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen işletmler ve ürünlerinin listesi ilan edilmişti. Birçok üründe eşek ve at etine rastlandığı görülen listede, domuz eti kullandığı ortaya çıkan restoran ve firmalar da var.

Çorlu'da En-Sel Gıda Maddeleri Pazarlama adlı firmanın ürettiği kuru köfte ve sebzeli pişmiş köftede domuz eti tespit edildi. Firmanın ısıl işlem görmüş dana sucuk ürününde domuz etinin belirlendiği açıklandı.

Gıda ve Kontrol Müdürlüğü internet sitesinde yapılan duyuruda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen sucuk, köfte, kebap, sulu köfte, karnıyarık, kıymalı börek, lahmacun, pide harcı ve döner ürünlerinin de bulunduğu 70 parti ürüne ait bilgiler yer alıyor.

Listeye göre kırmızı et olduğu belirtilen ürünlerin çoğunda kanatlı eti tespit edildiği belirlenirken, yemek ve pide harçlarında sakatat, deri, baş eti gibi tağşişlere rastlandığı belirtiliyor. Listede taklit ve tağşiş yapan 107 parti bitkisel yağa ait bilgiler de yer aldı.

Çorlu domuz eti gıda kebap köfte sucuk sulu köfte tağşiş taklit Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı