Hayati Kısacık'tan önemli açıklamalar

TAKİP ET

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık'tan önemli açıklamalar

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’tan önemli açıklamalar.

Göreve geldiği günden itibaren, Karaman’ın Gençlik ve Spor itibarını sürekli olarak yukarı taşıma gayreti içerisindeki Hayati Kısacık’ı ziyaretimizde 2017 yılında gerçekleşmesi planlanan ve geçtiğimiz yıllarda Karaman ile ilgili yaşanan önemli sportif gelişmeler hakkında yoğun ve bir o kadar da detaylı bilgiler aldık.

O anlattıkça Haber Karaman olarak biz, not almaya yetişemedik. Hatta birkaç cümlesini not edemediğimizi itiraf etmek zorundayız.

Hayati Kısacık, hani derler ya, sizden bizden biri gibi adeta. Uzun zamandır tanımamıza ve hakkında hemen hemen her şeyi bilmemize rağmen, her defasında yeni konulardan bahsetmesi bizi her zaman şaşırtmıştır.

Çaylar geliyor ve Hayati Kısacık anlatmaya başlıyor. Soru sormaya fırsat bulsak, not almaya fırsat bulamıyoruz. Karaman’daki bir takım kişiler tarafından hakkında yapılan asılsız iddialara gülüp geçiyor. Kem söz sahibine aittir düsturuyla hareket ettiğini zaten bilen bilir. Buna rağmen Karaman için çalışmaktan geri durmuyor. Sanırsınız bütün ömrü bu şehirde geçmiş, ama bir de öyle olsaydı diyoruz. Hani eğer bir de öyle olsaydı diye aklımızdan geçiyor. Abartmıyoruz, eğer Kısacık doğma büyüme Karamanlı olsaydı, Karaman olarak sanıyorum ya Şampiyonlar Ligi finali, olmadı UEFA Avrupa Ligi’nin şehrimizde oynanabileceği fikri inanın hayal olmazdı.

İlk müjdeyi veriyor Kısacık; "Şubat ayı içerisinde 15.000 seyirci kapasiteli stadyumun ihalesi yapılacak" diyor. Bunları söylerken öyle keyifleniyor ki, kırk deveye hendek atlattığını gülüşündeki rahatlıktan anlayabiliyoruz.

"Karaman için çok güzel ve bir o kadar da faydalı olacak. Karaman böyle bir tesise her zaman layıktı" diye ekliyor.

Biz not almaya çabalarken çaylarımız soğuyor, yenileri geliyor.

TOKİ yakınlarına yapılacak olan 3000 seyirci kapasiteli spor salonunun da bitmek üzere olduğunu öğreniyoruz.

Kazım Karabekir, Sudurağı ve Güneyyurt için yapılacak sahaların da çalışması başlatıldığını, yine Kazım Karabekir ve Sudurağı spor salonlarında başlatılan bakım, onarım çalışmalarının tamamlanarak hizmete girdiğini ekliyor Kısacık.

Tabi anlattıkları Karaman ve civarı ile sınırlı değil. Ermenek için yapılan ve yapılacak olan projeleri de ardı ardına sıralıyor. Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü tarafından Ermenek’e bir spor kompleksinin yapılacağını anlatıyor. Başyayla ve Sarıveliler’de spor yatırımları kapsamında yapımı başlanılan Spor Salonlarının inşaatlarının sona erdiğini sözlerine ekliyor.

"Spor Toto Teşkilatı’nın yaptıkları sadece Ermenek merkeziyle sınırlı değil" diyor Kısacık. "Sarıveliler, Başyayla, Kazım Karabekir ve Akçaşehir’e mini sahalar yapılarak, sporcu yetiştirilmesinde önemli adımlar atılacak" diyor ve takdiri Karamana bırakıyor. "Biz gelip geçiciyiz" diyor Kısacık. "Bunları sırtımıza alıp götürmeyeceğiz. Bu memleketin çocukları yetişecek buralarda. Madalyalar kazanacaklar, Dünya’da ve Avrupa’da şampiyonluklar yaşayacaklar" diye ekliyor.

Ermenek’te yapılan Gençlik Merkezi’nin yapımının sürdüğünü anlatıyor.

Tabi Karaman halkının spor anlayışından çok farklı projeleri var Hayati Kısacık’ın. Kayak da bunlardan biri.

Ermenek’teki kayak merkezinde faaliyete geçecek olan telesiyejlerin yapımında sona gelindiğini anlatıyor.

İkili ilişkileri öylesine sağlam ki Hayati Kısacık’ın, Türkiye Kayak Federasyonu’nun kayak sporu için çabalarını sıralıyor. Bir tane kar ezme makinesi ile kayak motorunun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Federasyon üzerinden alımı yapılacağı ve halkın kullanımı için kayak malzemelerinin hediye edildiğini söylüyor.

Gün bazıları için 24 saat olabilir, ama Hayati Kısacık için sanıyorum daha uzun. O asla 24 saatlik bir zaman dilimine sığamayan bir devlet adamı. Devlet memurluğu başka şey, ama Hayati Kısacık devlet memurundan çok, bir devlet adamı.

2017 3000 seyirci akçaşehir avrupa başyayla devlet adamı Devlet memurluğu devlet memuru DÜNYA ermenek Gençlik Hizmetleri ve Spor gençlik merkezi güneyyurt haber Haber Karaman hayati kısacık Karaman kayak kazım karabekir Kem söz Şampiyonlar Ligi sarıvelile