HAYATİ KISACIK RÖPORTAJI KALDIĞI YERDEN

TAKİP ET

Bir önceki yazımızda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık'ın, Karaman'da hayata geçirilecek olan ve hali hazırda hizmete sunulmuş spor tesislerinin durumu hakkındaki bilgilendir

Bir önceki yazımızda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın, Karaman’da hayata geçirilecek olan ve hali hazırda hizmete sunulmuş spor tesislerinin durumu hakkındaki bilgilendirmelerini yazmıştık.

Bakanlık Gençliğe ve Spora Büyük Önem Veriyor

Yazımızın ilk bölümünde Spor konusunu inceledik. Bu yazımızda ise Gençlik Hizmetleri konusuna yer vereceğiz.

Bir önceki yazımızı okuyanlar bilir; Hayati Kısacık 24 saate sığamayan bir devlet adamı demiştik. Bu hareketlilik onun kilolarıyla arasına epeyce bir mesafe koymuş. Koltuğunda sürekli oturmadığı için fit bir görüntü çiziyor.

Gençlik Hizmetleri konusuna geliyoruz ve  “Nedir bu Gençlik Hizmetleri?” diye soruyoruz. Gülümsüyor Kısacık. “Cevabı adında saklı,” diyor. Haklı. Biraz daha açmasını istiyoruz ve o anlatmaya başlıyor. Aklımızdaki sorulara biz sormadan cevaplar veriyor ve bize de sadece not almak düşüyor.

Herkes spor yapacak diye bir kaide yok. Çünkü sportif faaliyetler için belli bir yetenek söz konusu. Yani müziğe yetenekli biri, eğer sportif bir yeteneğe sahip değilse, ne kadar uğraşırsanız uğraşın ondan bir sporcu yaratamazsınız. Fakat müziğe olan yeteneğini fark edip, o yeteneğinin üzerinde bir çalışmaya yoğunlaştırılırsa, işte o zaman bir sporcu kaybetmemiş, aksine bir sanatçı kazanmış oluyorsunuz. İşte gençlik merkezlerinin işlevi de aşağı yukarı buna benzer bir durum.

Gençlik merkezlerinde her türlü kültürel faaliyeti verebilmek için Hayati Kısacık ve ekibi canla başla çalışıyorlar. Tabi bu çalışma, ilimizde bulunan federasyon temsilcileri ile birlikte yürütülmekte. En önemli örnek ise satranç. Bu konuda da ekibin en büyük yardımcısı ise Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu.

Görsel sanatlar da büyük yer tutuyor Gençlik Merkezlerinde. Zaman zaman faaliyetlerini de sergiliyorlar.

Ankara’da madde bağımlısı gençlere yönelik uyguladıkları projeyle bir çok genci Türk sporuna kazandırdıklarını ve bu projenin aynısını Karaman’da da uygulamaya koyduklarını  söylerken hayretlerimizi gizleyemiyoruz. Hayati Kısacık bunları anlatırken soğuyan çaylarımız, sıcaklarıyla tazeleniyor.

Tabi bütün bunları görmek insanı mutlu ediyor. Zira kültürlü bir gençliği yetiştirebilmek, bazen çok zor olabiliyor. Ailelerin bu merkezlere bakış açısını değiştirmek öyle kolay bir durum değil. Neticede çocukluktan gençliğe adım atmış bireylerle uğraşılıyor. Ama Kısacık ve ekibi bunun da üstesinden gelmiş görünüyor.

ANALİG konusunu açıyor Hayati Kısacık. Ne olduğunu merak ediyoruz; cevaplıyor.

ANALİG, Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan bir proje. Sporcu yetiştirmenin zorluklarına rağmen yine de yorulmayan bir ekibe sahip olan Kısacık, bu zorluğun da üstesinden gelmiş görünüyor.

Türkiye’den Avrupa ޞampiyonası’na giden ilk bayan bisiklet takımını çıkarmış Hayati Kısacık ve ekibi. Haliyle şehrimiz için gururlanmamak elde değil.

Konu Badminton’a geliyor. Badminton Kız ve Erkek Takımları çeyrek finalden, yarı finale çıkmış. Biz daha çok neden bazılarının Badminton’a bu denli karşı olduklarını merak ediyoruz. Kendi işine bakan Kısacık, bunları umursamadığını söylüyor. Haklı da bir yerde, çünkü geçtiğimiz yıl Karaman’da yapılan turnuvalarda 81 ilden farklı spor branşlarından 15 bin sporcu şehrimizi ziyaret etmiş ve sadece 2015 yılında Oryantiring ve Badminton branşlarında düzenlenen Türkiye ޞampiyonaları’nda Karaman ekonomisine 1 haftada 500 bin TL para bırakıp gitmişler. “Ne kadar çok turnuvayı ilimize kazandırabilirsek şehrimiz ve insanımız kazanır,” diyor.

8-12 ޞubat’ta Karaman’da yapılacak olan Voleybol turnuvası’ndan bahsediyor. 24 ilden sporcular gelecek. Bir de Masa Tenisi Turnuvası var tabi. O turnuva için de 24 ilden sporcuları ağırlayacağız. Toplamda 48 il ediyor ve bu çok kalabalık sporcu kafileleri demek.

Kısacası Hayati Kısacık ve ekibi laf üretmiyor; canla başla iş üretiyor.

Ve Engelli Sporcular.

Bedensel Engelli vatandaşlardan oluşturulmuş bir ekip kurulmuş, Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Takımı’nı anlatıyor. İlk başlarda sporcu bulmakta zorluklar yaşamış olmalarına rağmen bugün biri 1. Ligde bir diğeri ise 2. Lig de mücadele edecek iki takımdan bahsediyor. Ulaşımları için özel tasarlanmış araç da yoldaymış. Başarmanın haklı gururu var Kısacık’da ve ekliyor,  bir fizyoterapist ise gönüllü olarak aylardır engelli sporcuların her antrenmanında yer alıyor. Adı Rukiye Tesbi. Ona da Haber Karaman ekibi olarak ayrıca biz de şükranlarımızı sunuyoruz.

Fakat yine de söylemeden edemiyor Kısacık; “Bizler gelip geçiciyiz, bunlar hep burada kalacak inşallah,” diyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Milli Eğitim’e bağlı salonları kullanabildiklerini, yapımı devam eden salonların hizmete gireceği zamana kadar bu konuda epeyce rahatladıklarından bahsediyor.

Hayati Kısacık’ın başardıklarının, başaracaklarının teminatı olduğuna inanıyoruz.

analig Avrupa Şampiyonası badminton bedensel engelli çeyrek final Devlet devlet adamı Engelli Sporcular fizyoterapist gençlik Gençlik Hizmetleri hayati kısacık Karaman Karaman ekonomi Karaman Gençlik Hizmetleri madde bağımlısı Mustafa Eroğlu Oryantiring O