Hastaya kızıp istifa etti

TAKİP ET

Sağlıkta atılan adımlarla Türkiye son yıllarda çok büyük mesafeler katetti

Sağlıkta atılan adımlarla Türkiye son yıllarda çok büyük mesafeler katetti. Getirilen haklar hastaların aldığı hizmet kalitesini artırırken, hekimlerin de çalışma şartlarını iyileştirdi. Ancak henüz yeterli adımlar atılamayan konular da yok değil.

Hasta hakları nedeniyle hastalar, hekim hakları nedeniyle de hekimler iyileştirmeye kavuşurken diğer sağlık personeli henüz bir bakıma üvey evlat durumundan kurtulabilmiş değil. Hasta ile hekim arasında kalan personellerin yaşadığı sorunlar gün geçtikçe bir yara haline geliyor.

Perşembe günü muayene için gelen hasta H.E.'ye (1981) doktorun talimatı gereğince randevulu hastaların dışında kimsenin alınmadığını belirten sekreter E.T. (1987), hastanın tepkisiyle karşılaştı.

"Hasta hakları"nı kendisine verilmiş "hastaneyi yönetme hakkı" olarak algılayan hasta, randevu almak yerine personele hakaret ve kaba kuvvet kullanmaya kalkınca tartışma büyüdü.

Randevulu hastaların sırası geldikçe muayeneye alınmasını düzenlemekten başka yetkisi ve sorumluluğu olmayan personel, hastaların haksız ısrarları ve ağır hakaretlerine maruz kaldı. Son olarak da hemen her zaman karşılaşılan "şikayet edilme"kle tehdit edilince de sona dayanan sabrının taşmasıyla tartışmaya istifa ederek nokta koydu.

Hastanın başhekimliğe yaptığı şikayet sonrasında bile E.T.'ye hakaret etmeye devam etmesi üzerine, durumu öğrenerek hastaneye gelen eşi, babası ve kardeşi de olaya karıştı.

Karşılıklı birbirlerini darp ederek şikayetçi olan şahıslarla ilgili soruşturma devam ederken şahısların alkol ve hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi.

darp devlet hastanesi Hasta Hasta hakları hekim hakları Karaman sağlık personeli şikayet tartışma tehdit