Gurbetçi hemşehrimiz kazada hayatını kaybetti

TAKİP ET

Yoğun sisin yol açtığı düşünülen zincirleme trafik kazasında 5 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı

Yoğun sisin yol açtığı düşünülen zincirleme trafik kazasında 5 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

Almanya - Romanya arasında yolcu taşımacılığı yapan Romen plakalı bir otobüs, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 100 metrenin altında olduğu bildirilen Nadlac sınır kapısına iki kilometre kala zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazada otobüsün ile birlikte, iki tır, iki minibüs ve birkaç tane de taksi birbirine girdi.

Utrecht’te yaşayan Karamanlı Aziz (Soner) Koca'nın (42) da bu kazada hayatını kaybedenler arasında olduğu öğrenildi.



Koca'nın cenazesi ailesi tarafından Macaristan Türk konsolosluğundan alınıp Karaman'a getirilecek.

Edinilen bilgilere göre kaza, sınır kapısında tırın otobanın acil şeridinde aniden durmasıyla yan şeritte de bir başka tırın trafiği tamamen kilitlenmesiyle oldu. Tırların arkalarından gelen iki minibüs tıra, onların arkasından gelen yolcu otobüsü minibüslere, otobüsün ardından gelen diğer araçların da otobüse çarpmalarıyla meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Macaristan Dışişleri Bakanlığı, Arad’taki ilk yardım ekiplerinin hemen olay yerine intikal ettirilerek kazazedelere yardım ettiklerini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de ciddi şekilde çeşitli yerlerinden yaralandıklarını belirtti. Macaristan Dışişleri Bakanlığı (MAE) açıklamasında kazaya karışanlar arasında Romen, Türk ve Bulgar vatandaşlarının bulunduğunu belirtti.

almanya aziz koca bulgar Karaman karamanlı macaristan minibüs otobüs romanya romen plakalı taksi TIR trafik kazası Türk Utrecht zincirleme trafik kazası