Gözler Ankara'da

TAKİP ET

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yapılacak olan en önemli Yüksek Askeri ޞura (YAޞ) toplantısı, bugün Ankara'da Çankaya Köşkü'nde yapılacak

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yapılacak olan en önemli Yüksek Askeri ޞura (YAޞ) toplantısı, bugün Ankara'da Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Bilindiği üzere darbe girişimi sonrası ilk toplantı  28 Temmuz 2016’da, sonraki ikinci toplantı ise 23 Ağustos 2016’da gerçekleşmişti.

Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün yapılacak toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet ޞimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katılacak.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün gerçekleşecek toplantıda FETÖ ile mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışmaları, albay, general/amiral terfi ve atamalarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Hükümetin inisiyatifine göre Genelkurmay Başkanı ile Kara, Hava, Deniz Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanı açısından da sürprizler yaşanabileceği öğrenilen bilgiler arasında. Halen görevlerinin başında bulunan komutanların değişebileceği gibi, bu komutanların göreve devam kararı da alınabilecek.


ޞura üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.


 

15 Temmuz 15 Temmuz Darbe Girişimi Anıtkabir ankara Başbakan Binali yıldırım Çankaya Köşkü darbe girişimi fetö Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar yas Yüksek Askeri Şura