Göletlere 40 bin sazan

TAKİP ET

Karaman göletlerine toplam 40 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı

Karaman göletlerine toplam 40 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Eğitim Enstitüsü tarafından yetiştirilen sazan balığı yavruları, Karaman göletlerinde büyüyecekler.

Göktepe ve Başyayla'daki göletlere 20.000'er adet bırakılan pullu sazan yavruları ile balık popülasyonunun desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında 2002 yılından bu yana 80 milyon yavrunun göl ve göletlere bırakıldığı bildirilirken, bu yıl 59 ilde bulunan 591 göl ve gölete 5 milyon yavru sazan balığı bırakıldığı öğrenildi.

Yavru sazanların bırakılma törenlerine Başyayla Belediye Başkanı ޞerafettin Bulgurcu, Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay da katıldılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlük yetkilileri, balık tür ve stoklarının korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için, av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması gerekliliğini hatırlattılar.

Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Eğitim Enstitüsü balık popülasyonu başyayla göktepe Karaman osman talay pullu sazan sazan balığı yavruları Şerafettin Bulgurcu Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi