GMP

TAKİP ET

İyi Üretim Uygulamaları anlamına gelen GMP, bir üretim sürecinde gerçekleşen tüm aşamaların hijyen kurallarına uygun olmasını sağlamaktadır

İyi Üretim Uygulamaları anlamına gelen GMP, bir üretim sürecinde gerçekleşen tüm aşamaların hijyen kurallarına uygun olmasını sağlamaktadır. Ancak buradaki hijyen kuralları sıradan hijyen kurallarının çok ama çok üzerinde yer almaktadır. Zira üretilen malzemeler insan sağlığını çok yakından ilgilendirmektedir. Örnek olarak verecek olursak ilaç, gıda malzemeleri, kozmetik ürünler, medikal cihazların üretimi gibi alanlarda GMP ihtiyaç duyulan uygulama olmaktadır.

Yasal Zorunluluk

Bu durum ülkemiz tarafından da tanındığı için yasalarımız hijyen kurallarının sınırlarını belirlemiştir. Bu kuralların altında olan kurumların üretimleri ise sakıncalı olarak görülmektedir.

GMP kapsamında üretim yapılan yerin hava basıncı, nem oranı, toz parçacıklarının sayısı gibi hususlar en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir. Sadece bununla da sınırlı kalınmayıp aynı zamanda da çalışan kişilerin kullandığı kıyafetlerden, eşyaların temizliğinde tercih edilen yönteme kadar birçok husus bu uygulama kapsamında net bir şekilde belirlenmektedir.

Eğer sizler de bu kurallara uygun bir şekilde üretim yapacak bir tesis istiyor iseniz bu durumda www.vona-int.com/tr adresimize girebilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz.

gmp