Gerginlik devam ediyor

TAKİP ET

Tacizci olduğu iddiası ile 1 Suriyelinin öldürülmesi sonrasında, gerginlik sürüyor

Tacizci olduğu iddiası ile 1 Suriyelinin öldürülmesi sonrasında, gerginlik sürüyor.

Suriye uyruklu 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kavga, Suriyeli bir şahısın tacizde bulunduğu iddiasıyla başlamıştı.

Gece yarısından sonra Karapınar'da Fatih Mahallesinde yaşayan Mehmet Ertunç, daha önce kız kardeşine tacizde bulunduğunu iddia ettiği, aynı sokakta yaşayan Suriyeli 8 çocuk babası Mustafa El Muhammed (35) ve 5 çocuk babası Hüseyin El Muhammed ile karşılaşınca aralarında tartışma başlamıştı.

Çıkan tartışmanın büyümesi ile eve gidip tüfeğini alan Mehmet Ertunç (20) Suriyeli iki kişiye ateş açmış, açılan ateşle yaralanan Suriye uyruklu şahıslar Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan müdahaleler sonrası Mustafa El Muhammed hayatını kaybederken, Hüseyin El Muhammed de Konya'ya sevk edilmişti.

Olay sonrası Mehmet Ertunç ile birlikte olaya karıştıkları iddia edilen Davut Güner, Mustafa Güdal (34) ve Hasan Özenli (24) gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede Mustafa Güdal serbest kalırken, diğer 3 şahış tutuklanmıştı.

Yaşandığı öne sürülen taciz olayı nedeniyle, sosyal medya üzerinden organize olan yüzlerce kişi Anıt Meydanına gelerek Suriyelileri istemediklerini dile getiren protesto eylemlerinde bulundular. Yürüyüş yapan topluluk, polisin uyarısı nedeniyle İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Kalabalık içinden bir bölümü, Suriyelilerin kaldığı, daha önce yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılan sağlık ocağı binasına giderek eylem yapmak istedi. Konya ve Ereğli'den takviye edilen çevik kuvvet ekiplerinin bölgeye sevk edildiği gelişmede öfkeli kalabalık TOMA kullanılarak tazyikli su ile dağıtılmaya çalışıldı. Ancak kalabalık bu sefer de kendilerini dağıtmak isteyen polise tepki gösterdi.

Suriyelilerin ilçe dışına çıkarılacağı sözünü veren Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca'nın gayretleri ile kalabalığın bir kısmı ikna edilerek dağılmaları sağlansa da bir kısım öfkeli vatandaş Suriyelilere ait evlerin camlarını kırıp, bazı evleri ateşe vermek istedi.

Polisin olası tehlikeyi görerek, Suriyeli sığınmacıları bu bölgeden uzaklaştırmış olmaları, olaylar sırasında istenmeyen durumların olmasını önledi.

Karapınar'da halkın öfkesi hala dindirilemediği için, gerginlik devam ederken, polisin takviye güçlerle güvenlik tedbirlerini artırdığı bildirildi.

Anıt Meydanı çevik kuvvet Davut Güner Ereğli fatih mahallesi Hasan Özenli Hüseyin El Muhammed İstiklal Marşı Karapınar Karapınar Devlet Hastanesi konya Mehmet Ertunç Mustafa El Muhammed Mustafa Güdal Mustafa Karaca polis Suriye uyruklu Suriyeli taciz TOMA