Genç çiftçilere 30 bin lira hibe

TAKİP ET

Geçtiğimiz iki yılda verilen Genç Çiftçi Projeleri desteği, bu yıl da devam edecek

Geçtiğimiz iki yılda verilen Genç Çiftçi Projeleri desteği, bu yıl da devam edecek.

2016 ve 2017 yıllarında yaklaşık 31 bin genç çiftçiye projelerine karşılık 933 milyon lira hibe dağıtan program, 2018 yılında da projesi onaylanan 16.750 genç çiftçiye 30 bin liraya kadar hibe verecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile, 2018 yılında TİGEM tarafından temin edilerek genç çiftçilere teslim edilecek.

Bütçenin kalan kısmı ile de arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği, ipekböceği yetiştiriciliği, meyve, bağ ve diğer üzümsü bitkilerden bahçe tesisi, örtü altı sebze ve süs bitkisi yetiştiriciliği, mantar (beyaz şapkalı/istiridye mantarı) üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve coğrafi işaretli ürün yetiştiriciliği desteklenecek.

2018 yılında önceki yıllardan farklı olarak, çok yıllık yem bitkisi üretimi ve arı sütü ve ana arı yetiştiriciliği projeleri de hibe ile desteklenecek.

Başvurularda genç çiftçilerden hiçbir şekilde para alınmayacak

Projelerle ilgili başvurular 2-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Prosedür olarak başvurularda izlenmesi gereken yol ve uygulamalar geçen yıl ile aynı olacak.

Ön başvurular, web tabanlı "https://gencciftci.tarim.gov.tr" uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacak.

Başvurular, illerde vali veya vali yardımcısı başkanlığında kurulan komisyonlar vasıtasıyla değerlendirilecek.

Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, GTHB il ve ilçe müdürlüklerince imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacak.

Hibe desteğinden faydalanacak çiftçilerde, ilgili Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi, daha önceden Bakanlığın diğer hibe programından faydalanmamış olma şartı aranacak.

Genç Çiftçi Projeleri hibe resmi gazete TİGEM