Gazinin oğlundan tepki

TAKİP ET

Ermenek'te askeri törenle defnedilen gazinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle öldüğü belirlenmişti

Ermenek'te askeri törenle defnedilen gazinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle öldüğü belirlenmişti.

Halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede tedavi altındayken hayatını kaybeden ve askeri törenle defnedilen Orhan ޞimşek'in (49) kene ısırması nedeniyle KKKA hastalığına yakalanarak öldüğü belirlendi.

Orhan ޞimşek'in oğlu Murat ޞimşek babasının cenazesine hem ailelerinin hem de törene katılanların temas ettiğini dolayısı ile herkesin sağlığının tehlikede olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

İki çocuk babası 49 yaşındaki gazi Orhan ޞimşek, yüksek ateş ve halsizlik nedeniyle başvurduğu Ermenek Devlet Hastanesinden Karaman Devlet Hastanesine, oradan da durumunda düzelme görülmemesi nedeniyle Konya'ya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti. ޞimşek, burada gördüğü tedavinin ikinci gününde hayatını kaybetmiş, vefatından önce alınan kan örneği Sağlık Bakanlığı Laboratuvarına gönderdilmişti. Laboratuvar sonuçlarına göre ޞimşek'in Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kabettiği belirlenmişti.

Vatani görevi sırasında sol elini bilek kısmından kopması nedeniyle kaybederek gazi ünvanı alan Orhan ޞimşek'in cenazesi, askeri törenle toprağa verilmişti.

Doğal ölüm açıklaması nedeniyle cenazenin normal şekilde defnedilmesinden iki gün sonra ortaya çıkan KKKA teşhisi ile sağlıklarının tehlikeye atıldığını söyleyen oğlu Murat ޞimşek, babasına temas eden kendisi ve ailesinin, hatta yıkama sırasında temas eden hocanın, hastanedeki sağlık görevlilerinin duyarsızlık davranıldığı için sağlıklarının riske atıldığını iddia ederek sorumlular hakkında hukuki mücadele başlatacağını söyledi.

ermenek Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Murat Şimşek Orhan Şimşek