Galatasaray - Neftçi maçı

TAKİP ET

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıkacağı 286

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıkacağı 286. maçını kazanması durumunda 100. galibiyetini elde edecek.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 285 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 111 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 75 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 377 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 428 gole engel olamadı.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan mücadeleyi kazanan takım bir üst tura yükselecek. Karşılaşma öncesi Galatasaray'ın ilk 11'inin de olduğu oyuncu listesi de UEFA'ya bildirildi.

Süper Lig'de sezonun ilk maçından galibiyetle ayrılan sarı kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda, Azerbaycan'ın Neftçi takımıyla karşılaşacak.


Galatasaray'ın muhtemel 11'i


Fatih, Omar, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Emre Kılınç, Belhanda, Babel, Feghouli, Diagne

Galatasaray'ın Neftçi maçı için UEFA'ya gönderdiği oyuncu listesi şöyle:

Okan Kocuk, Fatih Öztürk, Şener Özbayraklı, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Marcelo Saracchi, Marcao, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Oghenekaro Etebo, Jimmy Durmaz, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli, Ryan Babel, Radamel Falcao, Yunus Akgün, Arda Turan, Jesse Sekidika, Ali Yavuz Kol, Mbaye Diagne.



Sarı-kırmızılı ekipte yeni transferler Oğulcan Çağlayan ve Kerem Aktürkoğlu'nun yanı sıra Emre Akbaba, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Emin Bayram ve Valentine Ozornwafor UEFA'ya bildirilen kadroda yer almadı.

Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda oynanacak karşılaşmayı kazanan takım bir üst tura çıkacak. Fatih Terim, tek maç eleme sistemi olduğu için yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkmayacak. Deneyimli teknik adam Fatih Terim, hafta sonu oynanacak Başakşehir maçını da düşünerek Falcao, Arda Turan ve Luyindama'yı, Bakü maçında dinlendirecek. Bu yıldızların yerine Diagne, Babel ve Donk ilk 11'de sahaya çıkacak. Terim, bu 3 isim dışında Gaziantep maçındaki kadroyu korumayı düşünüyor.



Kazanan tur atlayacak

Koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz ve tek maç eleme usulüne göre oynanacak maçı kazanan taraf tur atlayacak. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği son 2 elemede adını gruplara yazdıramadı. Türkiye ve Azerbaycan takımları, yarınki müsabakayla 5. kez karşı karşıya gelecek. Neftçi Bakü - Galatasaray maçında kazanan takım 3. ön eleme turunda Renova - Hajduk Split karşılaşmasının kazananı ile oynayacak.



Neftçi Galatasaray maçı hangi kanalda? Neftçi Galatasaray maçı saat kaçta?

Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak olan Neftçi Galatasaray maçı Spor Smart kanalında yayınlanacak.

17 Eylül 2020'de akşam saat 19.00'da başlayacak olan mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonundan hakem Kevin Clancy yönetecek.

Ahmet Çalık Arda Turan azerbaycan Babel Bakü Bakü Olimpiyat Stadı Başakşehir Belhanda Diagne Emin Bayram Emre Akbaba Emre Kılınç Emre Taşdemir fatih Fatih Terim Feghouli galatasaray galatasaray maçı gaziantep gs gs maçı Hajduk Split İskoçya Kerem Aktürkoğ