FETÖ'nün bir haberleşme uygulaması daha

TAKİP ET

ByLock, paralel twitter, CoverMe, Kakao derken CryptNote da FETÖ uygulaması çıktı

ByLock, paralel twitter, CoverMe, Kakao derken CryptNote da FETÖ uygulaması çıktı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması, FETÖ'nün yeniden yapılanmak için çalıştığını ve Mart ayından beri Cryptnote adlı şifreli haberleşme programını kullandıklarını ortaya çıkardı.

KHK ile meslekten ihraç edilen bir polis memuru Cumali K., örgüt üyelerinin kendisi ile irtibat kurmaya çalışmalarını ihbar etti.

Cumali K, daha önce kendisinden de sorumlu olan mahrem imamların evine gelerek maddi ve manevi bir ihtiyacı olup olmadığını sorduklarını beyan etti.

İtirafçı eski polis, evine gelen şahısların ByLock'tan daha güvenilir bir program yükleyeceklerini belirterek bilgisayar ve cep telefonuna Cryptnote adlı şifreli haberleşme programını yüklediklerini belirtti.

Başsavcılık talimatı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek eski polisin evine gelen 3 kişi izlemeye alındı.

Ekipler 2 ay süren fiziki takip neticesinde şüphelilerin, örgütle alakası olduğu için meslekten
ihraç edilen memurları ziyaret ederek toplantılar yaptıklarını tespit etti.

İzleme sonrası düzenlenen operasyonla zanlılar İdris D, Mahmut O ve Mutlu D. gözaltına alındılar. 3 Kişi savcılık sorgulaması sonrası çıkarıldıkları mahkemede "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandılar.

Zanlıların örgütün yeniden yapılanması için çalışmalar yürüttükleri, Cryptnote adlı haberleşme programını memurluktan ihraç edilen FETÖ mensuplarına ait bilgisayar ve cep telefonlarına yüklemek suretiyle örgüt üyelerinin irtibatlarını sağlayıp örgütten ayrılmalarını engellemeye çalıştıkları tespit edildi.

Bugüne kadar açılan FETÖ soruşturmalarında ismi geçmeyen zanlıların cep telefonları, HTS kayıtları ve hesap hareketlerinin de incelendiği soruşturmada, zanlıların örgüt içi itirafların önüne geçmek ve hala deşifre olmayan mensuplarının moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla hareket ettikleri belirlendi.

Bylock CoverMe CryptNote Fethullahçı Terör Örgütü fetö HTS İtirafçı kakao khk mahrem imam meslekten ihraç paralel twitter polis memuru şifreli haberleşme programı