FETÖ televizyonu yayında

TAKİP ET

Paralel Yapılanmayla Mücedelenin başlamasıyla Türkiye'deki televizyon ve radyoları kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Hotbird uydusu üzerinden yaptığı televizyon yayınıyla propagandasını sürdür

Paralel Yapılanmayla Mücedelenin başlamasıyla Türkiye'deki televizyon ve radyoları kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Hotbird uydusu üzerinden yaptığı televizyon yayınıyla propagandasını sürdürmeye başladı.

Türkiye'de propaganda yapma imkanı devletin operasyonlarıyla durma noktasına gelen FETÖ, televizyon ve radyo yayınları için Almanya'yı seçti. Mobility Channel adıyla daha önce otomobil yayınları yapan bir kanal FETÖ tarafından satın alınarak, kanalın MC kısaltmasını kullanan örgüt, Merih Channel olarak adlandırdığı kanalla propagandasını devam ettiriyor.

Hotbird uydusundan yapılan yayının merkezi olarak, Almanya'nın Hessen eyaleti görülüyor. 24 saat yayın yapan kanalda, ağırlıklı olarak FETÖ bağlantısından dolayı kapatılan Samanyolu TV'nin dizileri yayınlanıyor.

Günde 5 kısa haber bülteni bulunan kanalda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmaları yayınlanıyor. Örgüte bağlı bir dergi ve sözde bir yardım kuruluşunun tanıtımının yapıldığı kanalda, başka reklam da bulunmuyor. Örgütün aynı adla, yine Avrupa'dan yayın yapan bir de radyosu da bulunmakta.

Örgütün TV ve radyo yayını için Avrupa'yı seçmesi, PKK'nın uzun yıllardır izlediği yayın politikasıyla da birebir benzerlikler içermekte. Bölücü terör örgütü de, yıllarca farklı adlarla Avrupa uydularından TV yayını yapmıştı.

almanya fetö FETÖ elebaşı Fetullah Gülen Fetullahçı Terör Örgütü Hessen Hotbird Merih Channel Mobility Channel Paralel Yapılanmayla Mücedele pkk Samanyolu TV Türkiye