FETÖ Davaları Başlıyor

TAKİP ET

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Konya 3

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden 29'u tutuklu 31 sanığın yargılanmasına Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Yapılan duruşmaya sanıklar, sanık yakınları ve sanık avukatları ile müdahil avukatlar katıldı.

Tutuklu sanıklardan eski teğmen Ahmet Vurgun’a mahkeme başkanı tarafından görevi sorulduğunda, 135. MAK timinde depo sorumlusu olarak görev yaptığını ifade etti.

Darbe girişimi günü iki helikoptere makineli tüfeklerin de dahil olduğu mühimmatın taşınması emri aldığını söyleyen Aydın, aldığı emrin, tatbikat ve eğitim için verilmiş bir emir olarak düşündüğünü öne sürdü.

Sanıklardan eski astsubay Çağlar Arık da helikopterlere mühimmat yüklenmesi ile ilgili emri doğrudan, filo komutanından aldığını ifade etti. Arık, harekat subayları ile tim komutanlarının dışında görevin içeriğinin başka bir personel tarafından bilinmediğini savundu.

Sanık eski astsubay Çağlayan Çetin ise, filo komutanının 15 Temmuz günü, askerlerin cep telefonlarının toplatılması emrini verdiğini belirtti.

Darbe girişiminin yaşandığı sırada gelişmeleri televizyondan izlediğini ifade eden Çetin, "Arkadaşlarla gelişmeleri takip ediyorduk. Cumhurbaşkanının, televizyondan halkı sokaklara çağırmasının ardından Astsubay Başçavuş Enes Aksu, bize dönerek, 'ޞimdi Cumhurbaşkanını paketleyecekler!' dedi. Ben de ona 'Ağabey sen ne diyorsun?' diye karşılık verdim." şeklinde konuştu.

Çetin, darbe girişiminin ardından gözaltına alındığı gün üzerinde bulunan 1 Dolar’ın hatırlatılması üzerine, parayı bir bankadan makbuz karşılığında aldığını öne sürdü.

Duruşma yarın devam edecek.

AA

1 Dolar 15 Temmuz 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Ahmet Vurgun astsubay Başçavuş Çağlar Arık Çağlayan Çetin Cumhurbaşkanı darbe girişimi EĞİTİM Enes Aksu fetö/pdy Fetullahçı Terör Örgütü filo komutanı konya MAK Muharebe Arama Kurtarma Paralel Devlet Yapılanması