Fethullah Gülen Türk vatandaşlığından çıkarılıyor

TAKİP ET

15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin baş mimarı olan ve halen ABD'de bulunan Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen, üç ay içerisinde Türkiye'ye giriş yapm

15 Temmuz 2016’da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin baş mimarı olan ve halen ABD’de bulunan Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen, üç ay içerisinde Türkiye’ye giriş yapmazsa Türk vatandaşlığından çıkarılacak.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karar ise farklı görüşlerin dile getirilmesine sebep oldu.

Daha önce emekli maaşı kesilen Gülen hakkında alınan bu karar ise, bazı siyasi çevrelerde bir cezadan çok bir mükafat olarak öngörülüyor. Fethullah Gülen’in karşı karşıya kalacağı bu durumun neticelerini ise yakın zamanda görmeye başlayacağız.

Kararın yayınlamasından sonra görüşlerine başvurduğumuz birçok siyasi isim, bu kararın aslında FETÖ/PDY davalarına hiçbir çözüm getirmeyeceği yönünde görüş bildiriyor.

Gülen vatandaşlıktan çıkarılırsa ne olur?

Fethullah Gülen kendisine tanınan süre içerisinde yurda giriş yapmadığı takdirde, Türk vatandaşlığından çıkarılacak. Tahminlere göre Gülen, bir başka ülke vatandaşlığına –ki bu büyük bir ihtimalle ABD vatandaşlığı- geçecek. Bu durum ise Gülen’in iadesi ile ilgili kapıları sonsuza kadar kapatacak. Bir başka senaryoya göre ise suçlu iadesi yapmayan bir ülkenin vatandaşlığını alması da söz konusu. Bu durum da benzer bir durum yaratarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuki bir yaptırım yapmasının önünü kapatacak.

Bir başka ülkenin vatandaşı olması ise Gülen’e son derece önemli avantajlar sağlayacak.  Ortaya çıkan bu durumla birlikte Fethullah Gülen ve yönettiği terör örgütü daha pervasız bir halde saldırılarını devam ettirebilecek.

1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye iade edilmesinde uygulanan şartların ve benzer bir çalışmanın neden 15 Temmuz’dan bu yana yürütülmediği ise merak konusu.

O yıllarda yürütülen başarılı diplomatik çalışmaların sonucunu alan Türk Dışişleri’nin bugün böyle bir kararda nasıl hareket edeceği herkes tarafından dikkatle takip edilmekte.

15 Temmuz abd Abdullah Öcalan Fethullah Gülen Fethullahçı Terör Örgütü fetö fetö/pdy pdy pkk resmi gazete terör örgütü Türk Dışişleri Türk vatandaşlığı Türkiye Cumhuriyeti