Eylemciler, maaşlı personel çıktı!

TAKİP ET

Karaman'da birçok işçinin işten çıkarıldığını öne sürerek eylem başlatan ve siyasi partileri ziyaret ederek destek isteyen sendikanın, iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı.

Tekgıda-İş Sendikası, geçtiğimiz günlerde 14 çalışanın işten çıkarıldığını iddia ederek Döhler isimli fabrika önünde eylem başlatmıştı. Fabrika önündeki eylemin yanı sıra Atatürk Parkı’nda açıklama yapan sendika yetkilileri, Karaman’daki siyasi partilerle de görüşerek destek istemişti. İddiaya konu olaylar muhatap şirkete sorulduğunda; 14 işçinin işten çıkarılmadığı resmi belgeler sunularak sendikanın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve algı oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.



Karaman'da son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve farklı anlatımlarla kapı kapı gezen sendika görevlilerinin; şirketin sunduğu resmî makamlara ait belgelerin aksine fabrikayı zor duruma düşürmek için kamuoyunda algı yaratmaya yönelik çalışmalar yaptığı şirketçe belirtildi. Şirket ayrıca, bu durumun sadece şirketi değil İstihdamı ve refahı da etkileyeceğinin altını çizdi. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları da haber sitemize sunularak DÖHLER'den sadece 1 işçinin pandemi ve hijyen kurallarına uymadığı gerekçesi ile işten çıkarıldığı belgelendi.