EV HAYALİ KURANLARA MÜJDE

TAKİP ET

Emlak Konut GYO'nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ekonomideki hareketliliği artırmak amacıyla aldığı karar doğrultusunda % 0

Emlak Konut GYO’nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ekonomideki hareketliliği artırmak amacıyla aldığı karar doğrultusunda % 0.70 faiz ve 120 ay vade ile konut sahibi olma imkanı veren kampanyasında ikinci dönem başlıyor. Emlak Konut GYO, markalı firmalar ve bankalarla birlikte konut satışlarını hareketlendirmek amacıyla yeni bir çalışma birlikteliği içerisine girdi.

Yapılan açıklamaya göre, bankalarla yapılacak anlaşmalar sonrasında ޞubat ayında başlam yeni kampanyada konutlar 240 ay vade ile satışa sunulacak. Ödeme planındaki bu artış ile ev sahibi olmak isteyenler, gerçekleştirecekleri ödemelerde büyük rahatlama yaşayacaklar.  ޞu günlerde yaklaşık % 0.90 düzeyinde seyreden Konut Kredisi Faizleri de Emlak Konut’un başlatacağı bu kampanya sonrasında % 0.50 düzeyine çekilecek. Konut Kredisi için uygulanan faizlerdeki % 0.40 oranlık bu indirimin konut fiyatlarına % 25’lik bir indirim olarak yansıması hesaplanıyor. Ortaya çıkan bu durum ise, sahip olunacak ev fiyatının 4’te 1’lik kısmının markalı konut firmaları tarafından karşılanacağı anlamına geliyor.

50 MİLYAR TL BEKLENİYOR

Planlanan bu gelir paylaşımı modeliyle yapılan projeleri kapsayacak kampanyada, yaklaşık 15 bin konut ve işyerinin satılması hedefleniyor. Bu da ortaya 15 milyarlık bir proje hacmi çıkarıyor. Buna rağmen bir önceki kampanyada uygulandığı gibi, firmaların satacağı konutlar sınırlı tutuluyor. Ayrıntıların henüz netleşmediği kampanyada, bir önceki kampanyada olduğu gibi firmalara yine % 20’lik kontenjan ayrılacağı konuşuluyor. Kampanyaya Emlak Konut dışındaki firmaların da katılması halinde, satılacak konut sayısının 50 bini bulması öngörülüyor. Planlanan bu satışlardan, yaklaşık 50 milyar TL’lik bir gelir elde edilmesi bekleniyor.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum yaptığı açıklamada, “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz kampanyası kapsamında Ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bir ayda ilk 7 ayın toplamı kadar satış yaptık” demişti.

120 ay 15 Temmuz 240 ay emlak Emlak Konut Emlak Konut GYO kampanya konut Konut Kredisi Murat Kurum