Eskişehir - Göztepe maçına olaylar damga vurdu

TAKİP ET

Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği PTT 1

Süper Lig’e çıkacak son takımın belirleneceği PTT 1. Lig Play-Off karşılaşmasında Eskişehirspor ve Göztepe kozlarını Antalya’da paylaşıyor.

Genelde kontrollü bir oyun ortaya koyan iki tarafın oynadığı futbola nazaran, kontrolsüz bir taraftar kitlesinin yarattığı kaos maça damgasını vurmuş durumda.

Daha maçın başladığı saniyelerde sahaya atılan meşaleler oyunun geç başlamasına sebep oldu. Yetersiz güvenlik önlemlerinin göze çarptığı karşılaşmada görev yapan güvenlik kuvvetleri ise bu olayları sadece izlemekle yetindiler. Sahaya atılan meşaleler ve patlayıcı maddeler yüzünden ilk yarıda üç defa duran karşılaşmanın ilk yarısına dünya futbol tarihine geçecek bir uzatma eklendi; 17 dakika.

Bunca yanıcı ve patlayıcı maddenin stada nasıl sokulduğu ise ayrı bir merak konusu. Stad içinden bir izleyicinin paylaştığı fotoğraf ise meselenin vahametini gözler önüne seriyor. Taraftarlar bu maddeleri stat içine ekmek arasına koyarak sokarken, bu yöntemle stadlara daha nelerin sokulabileceği ise merak konusu.

Bir başka merak konusu ise birçok stada girişte pet su şişelerinin kapaklarını, hatta bazen bayanların rujlarını bile stada sokmayan emniyet güçlerinin, böylesine önemli bir karşılaşmada nasıl böyle vurdumduymaz davranmış olması.

17 dakika Antalya Eskişehirspor Göztepe güvenlik mustafa denizli patlayıcı Play-Off PTT 1. Lig süper lig taraftar tff yanıcı yılmaz vural