Ermenek'ten BAL tepkisi

TAKİP ET

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, Ermenek Belediyespor'un sahadaki emeklerinin hiçe sayıldığını ifade etti

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, Ermenek Belediyespor'un sahadaki emeklerinin hiçe sayıldığını ifade etti.

Zorlu yaptığı yazılı açıklamasında, Karaman Belediyespor'un 3. Lige yükselmesi sonrası Bölgesel Amatör Lig'de Karaman'ı temsil edecek takımın belirlendiği kura çekimine A Grubunda ilk ikiye kalan Ermenek Belediyespor'un alınmamasını protesto etti.



Başkan Zorlu, açıklamasında şöyle dedi; "2019-2020 sezonunun başında takımlar 2 gruba ayrılarak her grupta ilk 2 ye giren takımların oluşturacağı 4 lü grup ile Play Off oynanacağı açıklanmıştır. A grubunda Sudurağı Gençlerbirliğispor ve takımımız Ermenek Belediyespor ilk ikiye girerken B grubunda Kazım Karabekirspor ve Kılbasan Karadağspor ilk ikiye girdi ve Play Off takvimi ve fikstürü maçların bitiminde açıklanmıştır. Fakat pandemi nedeniyle Play Off maçları başlamamıştır.



Karaman Belediyespor’un 3. Lige yükselmesi ile Bal Ligi'ne çıkacak takımın kura ile belirleneceği söylendi ve takımımız bu kuraya alınmayarak oyun devam ederken kural değiştirilmiş, Karaman'ın en büyük ilçesi yok sayılmış ve il sınırları içerisinde bulunan en büyük stadyumuna sahip olan takımımızın sahadaki emekleri hiçe sayılmıştır.



Tavrımız ve sitemimiz kura çekilişini gerçekleştiren Sayın Valimize değil; ASKF yetkililerinedir. Bu konuda Sayın Valimizin yeteri kadar bilgilendirilmediğini düşünüyoruz. Bizim her iki maçta da yendiğimiz rakibimiz neye göre seçilmiştir? Bizim kurada olmamız nereden talimatla yapılmıştır? Ermenek’i yok saymak Taşeli’deki 50 bin nüfusu görmezlikten gelmektir. İstanbul'da Play Off'a kalan 16 takım Bal Ligi'ne çıkarken, Karaman’da Play Off'a kalan takım kuraya dahi alınmamıştır. Başka illerin tüm takımları alınırken Karaman ASKF ne yapmıştır ve bu konunun ivedilikle takipçisi olacağız"

ASKF Atila Zorlu bal ligi bölgesel amatör lig ermenek Ermenek Belediye Başkanı Ermenek Belediyespor Karaman karaman belediyespor Kazım Karabekirspor Kılbasan Karadağspor kura çekimi pandemi Play-Off Sudurağı Gençlerbirliğispor Taşeli