Ermenek'te örnek çalışma

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde spor eğitiminin bir şartı var: "kitap okumak" Ermenek'te ilk kez hayata geçirilen uygulama ile Yaz Spor Okullarında atletizm eğitimi gören öğrenciler antrenmandan önce ve

Karaman'ın Ermenek ilçesinde spor eğitiminin bir şartı var: "kitap okumak"

Ermenek'te ilk kez hayata geçirilen uygulama ile Yaz Spor Okullarında atletizm eğitimi gören öğrenciler antrenmandan önce ve sonra yarımşar saat kitap okuyorlar.

Okulların kapanması ile tatile giren öğrencilere yönelik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ücretsiz olarak açtığı yaz spor okulları, spor alışkanlığını pekiştirirken, okumanın da önemini ön plana çıkarıyor.



"Sporculara sporun sadece fiziksel performanstan ibaret olmadığını, okumakla zihinsel ve bilişsel gelişimin de önemli olduğunu anlatıyoruz" diyen antrenör Melihşah Katman, bu yıl, çocuk atletizmi, çocuklarda eğitsel oyunlar ve geleneksel oyunlar olmak üzere 3 farklı alan ekleyerek çalışmalarının zenginleştirildiğini ifade ediyor.



Milli takıma sporcu göndermeyi hedefleyen Ermenek Yaz Spor Okulları, çalışmalarını bu yönde devam ettirirken, antrenmanlar öncesi ve sonrası kitap okuyarak her herde, her zaman kitap okunabileceğini sergileyen küçük sporcular da bu durumdan oldukça memnunlar.

atletizm ermenek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Karaman kitap okumak Melihşah Katman spor eğitimi yaz spor okulları