Erdoğan bugün tarihi mesajlar verecek

TAKİP ET

Sempozyumun ilk oturumu, 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi ve Darbeler', ikinci oturumu ise 'Türkiye'de Darbe Dönemi Yargılamaları ve Demokrasiye Etkileri' başlıklarını taşıyacak

Sempozyumun ilk oturumu, “Türkiye’nin Demokrasi Tarihi ve Darbeler”, ikinci oturumu ise “Türkiye’de Darbe Dönemi Yargılamaları ve Demokrasiye Etkileri” başlıklarını taşıyacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını yapacağı sempozyum, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapılan ilk program olacak. Vesayet ve darbe girişimlerine maruz kalan AK Parti, geçmiş darbelerin de hesabını sordu. Bugün üzerinden 40 yıl geçen 12 Eylül’ün failleri AK Parti’nin referandumla kabul edilen anayasa değişikliği sayesinde yargılanırken, 27 Mayıs’ın acı hatırası olan Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürüldü, yargılamaları yok hükmünde sayıldı.

Erdoğan, AK Parti liderliğinde vesayet odaklarıyla mücadelesinin yanı sıra darbelerle mücadelede atılan adımları da anlatacak. Sempozyuma birçok siyasetçinin de katılması bekleniyor.

12 Eylül 27 Mayıs AK PARTİ Cumhurbaşkanı darbe Demokrasi ve Özgürlükler Adası tarihi mesajlar Yassıada Yassıada’dan