En sıcak yine Karaman

TAKİP ET

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı Temmuz ayının son hafta sonunda Karaman'da termometreler 38 derecenin üzerine çıktı

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı Temmuz ayının son hafta sonunda Karaman'da termometreler 38 derecenin üzerine çıktı.

Meteoroloji verilerine göre en yüksek sıcaklık derecesi Karaman'da termometreye yansıdı. 29 Temmuz Pazar günü bölgemizdeki en düşük sıcaklık 19,9 derece ile Ulukışla Bolkar Dağı'nda ölçülürken, en yüksek sıcaklık ise Karaman'da Bucakkışla'da kayıtlara geçti. Bucakkışla'da ölçülen 38.4 derece bölgenin en yüksek sıcaklık derecesi oldu.

Pazar günü meteorolojik bölgemizde ölçülen diğer en yüksek sıcaklık dereceleri ise Yalıhüyük (34), Niğde Bor (34), Aksaray Sarıyahşi (33,9) ve Konya Cihanbeyli'de (33,9) ölçüldü.

Karaman'da ise Bucakkışla'dan sonra en yüksek sıcaklık Karaman Merkez'de ölçüldü. Merkezdeki en yüksek sıcaklık 32,4 derece olarak ölçülürken, Ayrancı'da 32 derece, Kazımkarabekir'de 31,9 derece, Ermenek'te 31,6 derece, Başyayla'da 30,6 derece, Taşkale'de 27,5 derece, Sarıveliler'de 27,2 derece, Berendi Köyü'nde 27 derece, Balkusan Köyü'nde 25,8 derece ve Karaman Merkez Radar Sahasında 21,5 derece sıcaklık ölçüldü.

Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gecede ise en düşük sıcaklık Seydişehir Alacabel'de ölçüldü. Alacabel'de ölçülen 11,3 derece gecenin en düşük sıcaklığı olarak kayıtlara geçerken, Niğde Kızılören Köyü (13,2) ve Ulukışla Bolkar Dağı (13,5) gecenin en soğuk noktaları olarak belirlendi.

Bu gece Karaman Merkez Radar Sahasında termometreler en düşük 15,2 dereceyi gösterdi. Berendi Köyü'nde 16,4 derece, Balkusan Köyü'nde 16,7 derece, Taşkale'de 17,5 derece, Ermenek'te 17,6 derece, Sarıveliler'de 18,2 derece, Karaman Merkez'de 19,1 derece, Bucakkışla'da 19,2 derece, Başyayla'da 20,6 derece Kazımkarabekir'de 21,5 derece gecenin en düşük sıcaklıkları olarak ölçüldü.

Gecenin en yüksek sıcaklığı ise Konya Havalimanında ölçüldü. Gecenin en sıcak noktası olan Konya Havalimanında ölçülen sıcaklık 22,6 derece.

Karaman'da bu hafta hava nasıl olacak?

Meteoroloji verilerine göre bugün hava sıcaklıkları İç Ege ve Göller Bölgesi'nde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Karaman'da bugün en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın da 34 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji raporuna göre, önümüzdeki 5 günlük hava tahminlerinde ise Karaman'da havanın parçalı bulutlu olarak geçmesi beklenirken, en düşük sıcaklığın 20, en yüksek sıcaklığın da 34 derece olması tahmin ediliyor.

Karaman tarihinde 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde ölçülen en düşük sıcaklık 15,1 derece olarak belirlenirken, yine Karaman'da bu tarihlerde ölçülen en yüksek sıcaklık ise 37,5 derece olarak kayıt edildi.