En Güzel Balkan Ülkeleri

TAKİP ET

Köklü bir tarihi sahip, hayran bırakacak mimarisi, misafirperver insanları, lezzetli yemekleri ile birçok Balkan ülkesi görülmeye değecek güzelliktedir

Köklü bir tarihi sahip, hayran bırakacak mimarisi, misafirperver insanları, lezzetli yemekleri ile birçok Balkan ülkesi görülmeye değecek güzelliktedir. Yurt dışına ilk defa çıkıyorsanız Balkan ülkelerinden başlayabilirsiniz. Hem tarihi açıdan hem de doğa güzelliği bakımından uygun fiyatlara seyahat edebileceğiniz şehirler var. Peki, Hangi Balkan ülkeleri en iyisi? İlk önce hangi Balkan ülkesine gitmeli? Bu soruların cevabını sizler için kısaca anlattık.

Bosna-Hersek, Saraybosna

Saraybosna, geçmişte çektiği sıkıntılardan acılardan dolayı küllerinden yeniden doğan şehir olarak anılmaktadır ve şehrin her tarafında bu acıyı yansıtmıştır. Bosna-Hersek’in başkenti olan bu şehir kültürel izler, Osmanlı’dan kalma sokaklar ve çarşılar, lezzetli yemekler, güler yüzlü insanlarla dolu.

Sırbistan, Belgrad

Türkiye’den vizesiz olarak gidebileceğiniz bir Balkan ülkesidir. Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad, farklı birçok kültürü bir arada taşıyor. Tarihi binalar, renkli sokaklar ve bölgenin en iyi gece hayatı imkânını sunuyor. Aynı zamanda Belgrad’da konaklama fiyatları da gayet uygun.

Karadağ, Kotor

Görsel açıdan belki de en iyi Balkan ülkesinden biri diyebileceğimiz bir yer. Bir liman şehri olan Kotor, hem yeşillik hem de sahil manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.  Aynı zamanda diğer Balkan ülkeleri gibi eski bir tarihe sahip olan Kotor UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alıyor. Balkan ülkeleri gezinizin ilk başında yer alabilir.

Makedonya, Üsküp

Balkan coğrafyasının ortasında yer alan Makedonya’nın başkenti olan Üsküp yine görülmeye değer bir Balkan ülkesidir. Balkan coğrafyasının ortasında yer almasından dolayı çevre ülkelere geçiş yapmanız kolay olabilir ve başka ülkeleri keşfedebilirsiniz. Osmanlı’dan kalma tarihi eseler ve heykellerin bulunduğu sokaklar farklı bir kültürle taşınmanızı sağlayacaktır.

Kosova, Priştine

Dünyanın en yeni 2. Ülkesi olan Kosova’yı gezmeye Priştine’den başlamak iyi bir seçenek olacaktır. Batı kültürüne hakim olan Priştin’de Osmanlı’dan kalma izlerde bulmak mümkün. Renkli ve eğlenceli gece hayatıyla da son dönemlerin popüler Balkan şehirleri arasında yer almaktadır. Sanatsal ve kültürel açıdan da sizi memnun edecek bir yerdir.

Balkan coğrafyası Balkan ülkeleri Balkan ülkesi Belgrad Bosna Hersek Hangi Balkan ülkeleri en iyisi? İlk önce hangi Balkan ülkesine gitmeli? Karadağ kosova Kotor Makedonya Priştine Saraybosna Sırbistan UNESCO Dünya Mirasları Listesi Üsküp vizesiz olarak g