ELEKTRİKTE YENİ DÖNEM

TAKİP ET

Aylık elektrik faturası 82 TL ve üzerinde gelen kullanıcılara elektrik dağıtım şirketlerini seçme hakkı getirilmesinin ardından tüketicilere, hizmet almak istedikleri elektrik dağıtım şirketine karar

Aylık elektrik faturası 82 TL ve üzerinde gelen kullanıcılara elektrik dağıtım şirketlerini seçme hakkı getirilmesinin ardından tüketicilere, hizmet almak istedikleri elektrik dağıtım şirketine karar verirken, faturalarındaki TL tutarından önce, enerji tüketim miktarlarını dikkate almaları önerildi.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), elektrikte tüketici limitini düşürülmesiyle birlikte aylık elektrik faturası 82 TL ve üzerinde olan kullanıcılar, elektrik dağıtım şirketlerini seçme hakkı elde etti. Böylece Türkiye'nin herhangi bir şehrinde ikamet eden bir vatandaşın, yaşadığı şehirden farklı bir şehirdeki bir elektrik şirketinin abonesi olarak hizmet alabilmesine imkan tanındı.


Tüketici Başvuru Merkezi'nden yapılan açıklama açıklamada, tüketicilerin aylık elektrik harcamalarını değerlendirirken faturadaki TL tutarına değil, faturaya yansıyan enerji tüketim miktarına dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.


Mesken abonelerinin 2016 yılında 300 kW/s üzerinde elektrik tüketmeleri halinde dilediği dağıtım şirketini seçebildiği hatırlatan, Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu,yaptığı açıklamada;


"2017 başından itibaren aylık 200 kW/s üzeri harcama yapan aboneler serbest tüketici statüsünde sayılıyor. Bu abonelerin EPDK tarafından lisanslı yaklaşık 200'ün üzerindeki özel elektrik dağıtım şirketinden de hizmet alma hakkı bulunuyor." dedi.


Ağaoğlu ayrıca elektrik birim fiyatının tüketiciyi yanıltabileceğini de belirterek, "Elektrikte yüzde olarak belirtilen indirimlerden çok indirimle oluşacak son birim fiyata bakarak tedarikçinin seçilmesi gerekiyor. Mevcut şirketten alınan hizmet karşılığında ödenen bedelin daha üzerinde elektrik faturasıyla karşılaşmamak için tedarikçi seçerken yüzdelik indirimlere hemen kanmamalı, iyi araştırma yapılmalı." dedi.


Yapılan düzenlemeyle tüketicilerin hem elektrik tüketim miktarlarını, hem de elektrik birim fiyatlarını karşılaştırarak kendilerine en uygun elektrik dağıtım şirketini seçtiklerinde bir aylık elektrik faturalarının bedava gelebileceği belirtildi.

200 kW/s 300 kW/s 82 TL Aydın Ağaoğlu elektrik dağıtım şirketleri elektrik dağıtım şirketlerini seçme hakkı elektrik faturası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu epdk kW/s serbest tüketici Tüketici Başvuru Merkezi