ELEKTRİKTE YENİ DÖNEM

TAKİP ET

Serbest tüketici döneminin başlamasıyla birlikte elektrik abonelerine birçok kolaylık sunan elektrik tedarik şirketleri uygulamaya koydukları "kara liste" çalışmasıyla da kaçak elektrik kullanan ve he

Serbest tüketici döneminin başlamasıyla birlikte elektrik abonelerine birçok kolaylık sunan elektrik tedarik şirketleri uygulamaya koydukları "kara liste" çalışmasıyla da kaçak elektrik kullanan ve her yıl fatura ödeme süresini ortalama 6 kez geçirenlerle ilgili ağır yaptırımlar uygulayacak.

Kaçak elektrik kullanan ve faturalarını düzenli ödemeyen abonelerin evlerin içerisinde bulunan elektrik sayaçları sökülerek, direk üzeri panolara yerleştirilecek. Bu türden müşteriler ise "sorunlu tüketici" kategorisine konacak. Ayrıca ekiplere evin içerisinde açma-kapamada da sorun çıkardıklarından uzaktan kesme-bağlamalı sayaçlar takılacak. Herhangi bir kaçak durumunun tespiti halinde veya fatura ödemelerinde sorun yaratan abonelerin elektrikleri, haberleşme sisteminde olduğu gibi uzaktan kesilebilecek.

Elektrik Dağıtım ve Pazarlama ޞirketleri, yaptıkları yeni çalışmayla faturalarını düzenli ödemeyen abonelerin kara listeye alınma süresini 8 aydan 6 aya çekmeyi planlıyorlar. Her ay güncellenecek liste ile şirketler, bu kategoride yer alan tüketicilere ekip göndermek yerine kara liste uygulamasıyla tüketicilerin sayaçlarını elektrik direklerine taşıyacağı öğrenildi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla için ani baskınlar yapılacak.

Bölgede birçok abonenin sayaçlarına çift elektrik hattı çektiği, emlakçıların da "kaçak hatlı" özelliğiyle ile ev pazarladıkları belirlendi.

Tüketicilerin faturalarına kayıp-kaçak bedeli olarak yansıtılan bedellerin de bu uygulamayla birlikte zaman içerisinde ortadan kalkacağı edinilen bilgiler arasında.

elektrik elektrik faturası fatura ödeme kaçak elektrik kaçak hat kara liste kayıp kaçak sorunlu tüketici