Dövizden sonra altın da rekor seviyede

TAKİP ET

Gram altın güne yükselişle başladı

Gram altın güne yükselişle başladı. Yüzde 1,8 değer kazanan altın şu sıralarda 171,1 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Bu durumun Kapalıçarşı'ya nasıl yansıdığını merak edenler için işte altın fiyatları:
Çeyrek Altın 282 Lira
Cumhuriyet altını 1.148 Lira

Anadolu Ajansı Finans Analisti İslam Memiş, dolar kurundan aldığı destek ile yükselen altının gram fiyatının 172,8 lira ile rekorunu kırdığını kaydetti.

Memiş, altının gram fiyatının güçlü direnç seviyesi olan 170 lirayı yukarı yönlü kırdığını belirterek, "Altının gram fiyatı, bu yükselişi ile 180 lira seviyesinin test edebileceğinin sinyalini verdi. Ancak 170 lira seviyesinin üzerindeki fiyatlamalara dikkat etmek gerek. Çünkü yükselişi destekleyen birinci neden olan dolar kurundaki artış. Kar satışlarının başlaması altının gram fiyatında düşüşlerin hızlı olmasına neden olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Dün akşam ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getirilmesini öngören genelgeyi imzaladığını ifade eden Memiş, Trump'ın bu imza ile "ticaret savaşları" endişelerini artırdığını, Çin'den konuyla ilgili gelecek haber akışının piyasaların yönü açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Memiş küresel piyasalarda azalan risk iştahının yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirdiğini belirterek, altının ons fiyatının, 1.300-1.350 dolar geniş bandı içinde dalgalı seyrini sürdürdüğünü kaydetti.

altının gram fiyatı altının ons fiyatı Çeyrek altın Çin Cumhuriyet altını Dolar kuru Donald Trump gram altın İslam Memiş ticaret savaşları