Divle Peyniri Bartın'da tanıtıldı

TAKİP ET

Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" konulu panelde, Divle Obruğu Tulum Peyniri anlatıldı

Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" konulu panelde, Divle Obruğu Tulum Peyniri anlatıldı.

Bartın Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinde düzenlenen panele, Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem ޞube Müdürü Fatih Ayaz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler ޞube Müdürü İbrahim Erkol ve konu uzmanı Veteriner Hekim M. Fikri Boyacıoğlu katıldı.



Karaman Divle Obruğu Peynirinin halk elinde yapım ve üretim aşamaları, Ayrancı ve köylerinin küçükbaş hayvan potansiyeli, koyun ve keçi sütü üretimi ile meraların küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliğindeki önemi, Ayrancı Üçharman Köyünde bulunan Divle Obruğunun deri tulum peyniri üretiminde kullanımı, peynirlerin obruk içindeki olgunlaşması ile elde edilen tulum peynirinin dünyanın sayılı peynirleri arasında yer aldığı anlatılan panelde, Karaman Divle Obruğu Tulum Peynirinin 08.12.2017 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilerek Coğrafi İşaret aldığı belirtildi.

Panel sonunda katılımcılara Karaman Divle Peyniri ve Karaman Koyun Yoğurdu ikramı da yapılarak, Karaman'ın yöresel ürünlerinin tanıtımı ve bilgilendirmesi yapıldı.

[caption id="attachment_28604" align="alignnone" ] ????????????????????????????????????[/caption]

ayrancı Bartın Üniversitesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Coğrafi İşaret deri tulum peyniri Divle Obruğu Divle Obruğu Tulum Peyniri Divle Peyniri Fatih Ayaz Fikri Boyacıoğlu İbrahim Erkol Karaman Karaman Koyun Yoğurdu Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimi