Diş beyazlatması ile ne tür lekeler çıkarılabilir?

TAKİP ET

Renk değiştirmiş ve sararmış dişler, parlak ve pırıl pırıl bir gülümseme arasında duruyorsa, diş beyazlatma istediğiniz gülümsemeyi size vermek için uygun bir tedavi olabilir

Renk değiştirmiş ve sararmış dişler, parlak ve pırıl pırıl bir gülümseme arasında duruyorsa, diş beyazlatma istediğiniz gülümsemeyi size vermek için uygun bir tedavi olabilir. Parlak bir gülümseme, özgüveninizde önemli bir artış sağlayabilir. Ayrıca, ağız hijyeninizi daha iyi korumanıza yardımcı olabilir ve bu da iyileştirilmiş genel sağlık koşullarına yol açabilir. Diş beyazlatma, gülüşünüzün genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olmak için hızlı, düşük maliyetli bir yoldur. Diş beyazlatma işleminin görünümünüzü nasıl geliştirdiğini ve hem daha genç hem de daha mutlu görünmenizi nasıl sağladığını Diş hekimi Songül Mirzaoğlu şu sözlerle anlattı:

Diş beyazlatması ile ne tür lekeler çıkarılabilir?

Diş beyazlatma çeşitli lekeleri farklı nedenlerden arındırmak için tasarlanmıştır. Yaşa bağlı renk değişimlerinden kahve, çay, meyve suyu, şarap ve soda gibi lekelere kadar problemlerin giderilmesinde yardımcı olabilir.

Hangi diş beyazlatma prosedürleri mevcuttur?

Modern kozmetik diş hekimliği gelişmeleri bize çeşitli diş beyazlatma yöntemleri sunmaktadır. Klinikte ve evde yapılan ya da ikisinin kombine kullanıldığı yöntemlerle dişlerinizin ana rengini açma işlemi yapılabilmektedir. Günümüzde yapım tekniği ve teknolojisi gelişmekte olan diş beyazlatma ile doğal beyazlıkta diş rengine sahip olabilirsiniz. Dişlerimin rengi daha da fazla açılsın derseniz laminate porselenler de önerilebilir. Çünkü beyazlatma belli bir dereceye kadar diş renginizi açar, sonra beyazlatma işlemi durur.

Diş beyazlatma zaman içinde oluşan sarı ve hafifçe kahverengi renkleşmeler en iyi sonucu verirler. Koyu kahve, mavi-gri renkleşmeler ise dişin en derin yapılarına yerleşmiş zor beyazlatılan renkleşmelerdir. Bu tür renkleşmeler genellikle dişin gelişimi esnasında tetrasiklin gibi antibiyotiklerin kullanımı sonucu oluşur ve istenilen sonucun elde edilmesi için beyazlatma seans sayısının artırılması gerekebilir.

Beyazlatma sonrası çay, kahve, sigara, kırmızı şarap, vişne suyu gibi dişi renklendirebilecek gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. Genel ağız bakımına dikkat edilmesi de renkleşmelerin tekrarlamasını önleyecektir. Diş beyazlatmanın etkisi daha uzun süre koruyabilmek için mutlaka dişlerin önce iplikle aralarının temizlenip sonra ideal bir şekilde sabah akşam fırçalanması gerekir. Etkin diş ipi ve fırçalama renkleşmeyi geciktirecektir.

Kaynak: http://www.dentumitkoy.com/

ağız hijyeni dentumitkoy.com Diş beyazlatma kozmetik diş hekimliği renkleşme sararmış dişler Songül Mirzaoğlu