Destek ödemeleri yarın yatırılacak

TAKİP ET

Giresun'da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2020 Yılı Fındık Alım Töreni'ne katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemelerinin yarın yatırılacağını duyurdu

Giresun’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2020 Yılı Fındık Alım Töreni'ne katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemelerinin yarın yatırılacağını duyurdu.



Bakan Pakdemirli, "Buradan şunun da müjdesini vermek istiyorum. Ödemeler, lisanslı depoya teslimde peşin, diğer alım noktalarına teslimlerde 10 gün içinde yapılacaktır. Ancak alımların başladığı pazartesi gününden bugüne kadar teslim edilen fındık bedellerini, 10 gün beklenmeden cuma günü üreticilerimizin hesaplarına aktaracağız. TMO’ya fındık alım görevi verildiği 2006 yılından bugüne, Karadenizli üreticilerimizden, yaklaşık 6 milyar liralık fındık alımı yaptık. Giresun’da ise son 3 yılda toplam 30 bin ton kabuklu fındık alımı yaparak, üreticilere 400 milyon lira ödedik"  dedi.



Manisa’daki törene de canlı bağlantıyla katılan Pakdemirli, kuru üzümde, 9 numara için kilogram fiyatını 12 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Pakdemirli "Üretim, piyasa ve diğer tüm faktörlere yönelik yaptığımız detaylı değerlendirme sonucunda, bu yıl da üzüm üreticimizi memnun edecek haberimizi sizlerle paylaşıyorum. TMO 2020 yılı kuru üzüm alım fiyatını, 9 numara için kilogramı 12,5 lira olarak açıklıyoruz. TARİŞ de, TMO fiyatlarından alım yapacak. Kuru üzüm alımlarında TMO ve TARİŞ arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması amacıyla bir protokol yapıldı. TMO alımlara 7 Eylül’den itibaren başlayacak" dedi.

Üretici ve çiftçilere bir de müjdesi olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, "Toplamda vereceğimiz 86 milyon 464 bin liralık destek ödemesinin, üreticilerimize, yetiştiricilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun" diye konuştu.

arımsal destek ödemeleri Bekir Pakdemirli destek ödemesi fındık alım Fındık Alım Töreni fındık alımı fındık bedelleri Giresun kuru üzüm kuru üzüm alım fiyatı Kuru üzüm alımları Manisa Ödemeler Tarım ve Orman Bakanı TARİŞ TMO Toprak Mahsulleri Ofisi