Değerli kartpostallar sizi Pera Mezat'ta bekliyor

TAKİP ET

Geçmişte yaşayan insanların en çok kullandığı iletişim araçlarından olan mektubun yanı sıra kartpostal da yaygın olarak kullanılmaktaydı

Geçmişte yaşayan insanların en çok kullandığı iletişim araçlarından olan mektubun yanı sıra kartpostal da yaygın olarak kullanılmaktaydı. Günümüzde kartpostal ve mektup kullanımı yerini telefon ve bilgisayar gibi teknolojik aletlere bırakmıştır. Fakat hala kartpostal kullanımı az da olsa bulunmaktadır. Özel günlerde, bayramlarda, yeni yılda, ya da kişilerin doğum günlerini kutlamak için kullanılan kartpostallar o kadar yaygınlığını korumasa da hala devam etmektedir. Kartpostalların ön tarafında çeşitli desen ve şekiller ya da ülke ve şehirlerin farklı manzaraları bulunmaktadır. Arka yüzü ise boş olup, satırlar bulunmaktadır. Tüm kartpostallarda satır olmasa da bazı kartpostallarda görülebilecek bir özelliktir. Koleksiyon yapan kişilerinde kullandığı bir antika ürün olma özelliği de taşımaktadır. Eski tarihimizde iletişim amacı taşıyan kartpostallar, şuanda koleksiyon yapmak için seçilen seçeneklerin başında yer almaktadır. Elinizde bulunan kartpostallar tam bir hazine değerini taşımaktadır.

Geçmişte bulunan müze parçaları ve günümüzde yapılan birçok farklı kartpostal oldukça yaygın antika koleksiyon ürünleridir. Geçmişte bulunan ve kullanılan antika ürünleri çeşitli açık arttırmalarda satılmaktadır. Özellikle koleksiyon meraklılarının dikkatini çeken konulardan biriyse değerli kartpostallardır. Koleksiyonu en çok yapılan ürünler arasında olan kartpostallar, bulunduğu dönemin simgelerini de üzerinde bulundurmaktadır. Çeşitli iş yeri ve firmalar kendi adına kartpostal bastırarak müşterilerine özel günlerde göndermektedir.

Güzel bir hatıra ürünü olmaktadır. Yollanılan kişi için saklanılması ile birlikte her zaman hediye aldığı kişi hatırlanacaktır. Bütçe açısında zorlanılmayarak alınan bu ürünü saklanılması ve korunması da kolaydır. Kartpostalın hediye olarak hatıra özelliğinin taşımasının dışında arkasına yapıştırılan pul ve basılan damga da bu karta değer katacaktır. Özellikle arkasında yazı yazılmış olan kartpostallar, boş olan kartpostallardan daha değerlidir. Çünkü bir yaşanmışlık barındırırken sizi geçmişe götürür. Gönderilen yer ve zaman olarak da dikkat çekici olduğundan iyi korunarak saklanılması gerekmektedir. Herhangi bir zarar görmemesi için iyi bir yerde muhafaza edilmelidir.

https://www.peramezat.com/hizmet/kartpostal

Antika Bitpazarı Eski para Kartpostal koleksiyon Müzayede