Çuvallayıp çöpe atmışlardı

TAKİP ET

Karaman'da bir çuval içinde çöp konteynerine atılan köpek, Belediyenin hayvan barınağında tedavi altına alındı

Karaman'da bir çuval içinde çöp konteynerine atılan köpek, Belediyenin hayvan barınağında tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi'nde konteynerleri çöp kamyonuna yükleyen temizlik işçileri, bir çuvalın kıpırdadığını fark etti.



İşçiler, çuvalın ağzını açtıklarında yarı baygın şekilde bir köpek görünce durumu Karaman Belediyesi veterinerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, bitkin kalan köpeği, hayvan barınağına götürdü.

Tedavi altına alınan köpeğin, durumunun iyi olduğu belirtildi.



Öte yandan Gevher Hatun Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde otomobilin çarptığı bir köpek de barınağa getirildi.

Bir bacağı parçalanan köpek ameliyata alındı. Köpeğin kopmak üzere olan bacağı, operasyonla kesilerek hayvanın hayatta kalması sağlandı.

Karaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Akif Kirişçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki köpeğin de sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.



Çuval içinde konteynere atılan köpeğin, kendilerine getirildiğinde çok korkmuş ve strese girmiş halde olduğunu ifade eden Kirişçi, şunları kaydetti:

"Köpek aşırı korkmuş ve strese girmiş. ޞu anda bizim rehabilitasyon bahçemizde. Dahiliyelik veya cerrahi hiçbir sorunu gözükmüyor. Personelimizin dikkatli davranması sayesinde bu hayvan kurtarılmış oldu. Yoksa çöp kamyonunda sıkıştırılarak ölebilirdi. Bu köpek büyük ihtimalle istenmeyen bir köpekti. Her canlı gibi köpeklerin de yaşama hakkı var. Sahipli veya sahipsiz olmasının bir önemi yok. Buna saygı duymak zorundayız. İnsanlar bakamayacakları hayvanlarından kendileri kurtulmaya çalışmasın, bize haber etsinler biz alırız."



Kirişçi, otomobilin çarptığı diğer köpeğin de tedavisine devam edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Köpek bize getirildiğinde çok kötü durumdaydı. Ayaklarında kırıklar vardı. Sağ arka ayağı birkaç yerden kırılmış. Ayak kopmak üzereydi. Bu yüzden hemen operasyon yaparak ayağı kestik. Tedavileri yapıldı. ޞimdi enfeksiyon kapmaması için ayrı bir yerde bakımını yapıyoruz." (AA)

Akif Kirişçi gevher hatun mahallesi hayvan barınağı hürriyet mahallesi Karaman Karaman Belediyesi Yavuz Sultan Selim Caddesi