Çumralı "çiftlik"çinin 1 milyonuna el konuldu

TAKİP ET

Çiftlik Bank skandalının ardından, benzeri bir faaliyet içindeki Çumralı firmanın bankadaki 1 milyon lirası bloke edildi

Çiftlik Bank skandalının ardından, benzeri bir faaliyet içindeki Çumralı firmanın bankadaki 1 milyon lirası bloke edildi.

Birlik Beraberlik Hayvancılık adı altında sanal çiftlik ürünleri satışı yapan Serkan Erden'in bankadaki 1 milyon lirasına banka tarafından el konuldu.

100 milyon dolardan fazla para topladıktan sonra Uruguay'a kaçtığı iddia edilen Çiftlik Bank sahibinin ardından benzeri faaliyetler takibe alınırken, Birlik Beraberlik Hayvancılık ismi ile Çumralı Serkan Erden tarafından kurulan firmanın üye alımları bakanlık tarafından durduruldu.



Soruşturma başlatılan firmanın bankadaki 1 milyon lirasına el konulurken, firma mercek altına alındı. Soruşturma ve el konulmalar nedeni ile ödeme yapılamadığı açıklanan firmanın akıbeti merak ediliyor.

Birlik Beraberlik Hayvancılık adlı firmaya yaklaşık 300 kişinin para yatırdığı konuşuluyor.

Maliye ve Gümrük Bakanlığının Çiftlik Bank olayının ardından, "piramit sistem" olarak adlandırılan sitem ile faaliyet gösteren 65 firma hakkında inceleme başlattığı, 30 firma ile ilgili soruşturmanın tamamlanarak durumunun şüpheli olduğu tespit edilen 19 firma hakkında suç duyurusunda bulunduğu bilgi edinildi.

"Saadet zinciri" olarak da adlandırılan sistemle faaliyet gösterdiği belirlenen firmalara, Bakanlıkça elektronik sistemlerine erişim engeli konularak yeni üye kayıt etmelerinin engellendiği açıklandı.

Birlik Beraberlik Hayvancılık bloke Çiftlik Bank çumra erişim engeli Maliye ve Gümrük Bakanlığı piramit sistem saadet zinciri Serkan Erden skandal suç duyurusu