Cumhuriyet'i izlediniz mi?

TAKİP ET

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Fuat Kıcık ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Aslan bir ilke imza atarak okul öğrencileri ile birlikte "Cumhuriyet" adlı bir kısa film çe

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Fuat Kıcık ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Aslan bir ilke imza atarak okul öğrencileri ile birlikte "Cumhuriyet" adlı bir kısa film çektiler.

Bu filmi önemli kılan ise müziğinden çekimine her anının özgün olması. Senaryosunu Esra Kıcık'ın yaptığı filmin proje ve müziği Fuat Kıcık'a ait. Oyuncuların tamamını okul öğrencilerinin oluşturduğu filmin yönetmen koltuğunda ise Ömer Aslan oturuyor.



27 Ekim Cuma günü Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde filmin ilk gösterimi yapıldı. Kutlama programı felsefe öğretmeni Ali Avcı'nın geçmişten günümüze Cumhuriyetin önemini anlatan açılış konuşmasının ardından filmin gösterimi yapıldı. Kutlama programının en büyük özelliklerinden birisi alışılagelen yazı ve şiirin program boyunca hiç kullanılmamasıydı. Cumhuriyet’in değerleri sadece 5 dakikalık bir video ile anlatıldı. Ancak film 2 ay gibi uzun bir sürede tamamlandı. Toplamda 70 öğrenci aktif olarak filmde yer alıyor.



Ayrıca Cumhuriyet Bayramı’na özel Ebru Akel, Ferdi Akarnur gibi 15 ünlü isim tüm Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bayramını tebrik eden video röportajları öğrencilere izletildi. Ayrıca Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’den 2012 yılında mezun olmuş oyuncu Adnan Mehmet Ali Aslan videosunu göndererek tüm öğrencilerin bayramını kutlayarak iyi dileklerini belirtti. Okul Müdür Bülent Karademir alışılmışın dışına çıkmanın, öğrencilerdeki yetenekleri ortaya çıkarmanın önemini belirterek Cumhuriyet Bayramını çok daha anlamlı kılan bu etkinliği hazırlayan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin donanımlı ve yetenekli öğretmen kadrosuna sahip olduğunu belirten Karademir “öğrencilerin doğru yönlendirildiğinde neler yapabileceğini bu film herkese bir kez daha göstermiştir” dedi.

Adnan Mehmet Ali Aslan Ali Avcı Bülent Karademir Cumhuriyet cumhuriyet bayramı Ebru Akel Esra Kıcık Ferdi Akarnur Fuat Kıcık kısa film Ömer Aslan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi video