Cumartesi Pazarına "devam" kararı

TAKİP ET

Eski yerindeki vaka sayılarının artış göstermesi ve evlerinde izolasyonda olan vatandaşların durumları da göz önüne alınarak yeri değiştirilen Cumartesi Pazarı, Perşembe Pazarının kurulduğu yere alınm

Eski yerindeki vaka sayılarının artış göstermesi ve evlerinde izolasyonda olan vatandaşların durumları da göz önüne alınarak yeri değiştirilen Cumartesi Pazarı, Perşembe Pazarının kurulduğu yere alınmıştı.

Başlangıçta iki hafta için yeri değiştirilen Cumartesi Pazarının akıbetinin, bu sürecin sonunda yeniden yapılacak değerlendirmeye göre açıklanacağı belirtilmişti.



21 Ekim'de toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 102 numaralı kararı ile, pazarın Perşembe Pazarının kurulduğu alanda kurulmaya devam etmesini kararlaştırdı.

Cumartesi Pazarının kurulduğu Dr. Aziz Tarhan Caddesi ve civarındaki mahallelerde henüz beklenilen vaka yoğunluğu seviyelerine inilememiş olması, vakaların yoğun olduğu tespit edilen bazı apartman ve evlerin girişlerinin pazar alanına açılması, izolasyondaki vatandaşların kontrollerinin yapılmasını ve bu vatandaşların pazar alanına girişlerinin engellenmesinin zorlaşması sebeplerini göz önünde bulunduran Kurul; Cumartesi Pazarının, yeniden eski yerine alınması kararının alınmasına kadar, halen kurulduğu Kemal Kaynaş Caddesindeki Perşembe Pazarı alanında kurulmaya devam edilmesine karar verdi.