Çöp yığınlarının başkenti

TAKİP ET

Karaman'daki piknikçilerin genellikle tercih ettikleri Gökçe Çamlığı ve Fisandun Barajı piknik alanlarından alınan görüntüler Karaman'ın ulusal basında yer almasına ve Karaman hakkındaki olumsuz görüş

Karaman'daki piknikçilerin genellikle tercih ettikleri Gökçe Çamlığı ve Fisandun Barajı piknik alanlarından alınan görüntüler Karaman'ın ulusal basında yer almasına ve Karaman hakkındaki olumsuz görüşlerin çoğalmasına sebep oldu. Karamanlılar Karaman'ı dünyaya rezil etmeyi bir kez daha başardı.

Birkaç gündür Karaman'ın birçok aktivisti adı geçen alanlardaki çöp rezaletine dikkat çekmeye ve yetkilileri uyarmaya çalışmaktaydı. Her ne kadar seslerini yetkililere duyuramasalar da bu kez işin içine ulusal bazdaki basın kuruluşları girince olanlar oldu.

CNN Türk kanalında Güven İslamoğlu'nun hazırladığı çevre bilinciyle ilgili bir programda Karaman Gökçe Çamlığı ve Fisandun Barajı Mesire Alanlarının içler acısı görüntüleri yayınlandığı andan itibaren, sosyal medyada etkin olan isimler bu rezaleti duyurmaya başladılar.

Korkunç görüntülerde çöpler öylesine bir hal almış durumda ki, neredeyse kelimenin tam anlamıyla bırakın piknik yapılacak bir alanı, ayak basacak kadar yer kalmamış durumda.

Doğaya saygının neredeyse hiç kalmadığı bir anlayışın, yediğini içtiğini ortaya atan bir düşüncenin, başkasını sağlığını düşünmeyi bırakın, kendi sağlığını bile düşünmekten aciz bir hoyratlığın insafına kalmış mesire alanları, deyim yerindeyse can çekişiyor.

Doğaya bu şekilde davrananların, evlerindeki durumunu tahmin etmek hiç de zor değil.



CNN Türk çöp Fisandun Barajı Gökçe Çamlığı Güven İslamoğlu Karaman Karamanlılar Mesire Alanları Piknik Sosyal Medya