Çöl soğutucusu evaporatif sulu klima nedir artıları nelerdir ?

TAKİP ET

Artıları + Kuru iklimlerde havayı soğutabilir + Kuru havayı nemlendirir + Enerji verimli + Çevre dostu + Pencere ya da direkt hava ünitelerini kurması kolaydır + İşletmesi ve devamlılığının sağlanması

Artıları

+ Kuru iklimlerde havayı soğutabilir

+ Kuru havayı nemlendirir

+ Enerji verimli

+ Çevre dostu

+ Pencere ya da direkt hava ünitelerini kurması kolaydır

+ İşletmesi ve devamlılığının sağlanması daha az maliyetlidir

+ Sessiz

+ Kimyasal bulunmaz

Eksileri

- Nemli alanlarda kullanılamaz

- Klima kadar hava sıcaklığını düşürmemektedir

- Düzenli bir su kaynağına ihtiyacı vardır

- Aylık ve yıllık bakım yapılmalıdır

Klima

Artıları

+ Nemli alanlarda havayı soğutur

+ Havadaki nemi kaldırır

+ Pencere ünitelerini kurması kolaydır

+ Hassas ısı kontrolü bulunmaktadır

+ Günlük ya da aylık bakıma ihtiyacı yoktur

Eksileri

- Kuru alanlarda kullanılamaz

- Havayı rahatsız edici bir derecede kurutabilir

- Karbondioksit yayan kimyasallar kullanılmaktadır

- Bakımı ücreti yüksek fiyatlıdır

- Çalıştırma ücreti daha yüksektir

- Ses boyutu yüksektir

Yazları çok sıcak geçen bir iklimde yaşıyorsanız, evinizdeki ısıyı düşürecek bir cihaza bakıyor olabilirsiniz. Yaşadığınız yere, ikliminize ve ihtiyaçlarınıza dayanarak, evinizi soğutmak için bir yöntemin diğerlerinden sizin için daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Havanın ısısını düşürmek ve evinizi daha rahat bir konuma getirmek için iki adet pratik soğutucu cihaz bulunmaktadır: Aynı zamanda çöl soğutucusu olarak da bilinen evaporatif soğutucular ve geleneksel soğutucular. İki ürün de evinizi farklı yollardan soğutmaktadır.

Soğutma Yöntemi

Çöl soğutucuları düşük nemli alanlarda havayı soğutmak için idealdirler. Havayı ıslak bir pedden geçirerek çalışırlar. Peddeki su buharlaşarak havayı soğutur ve nemlendirir. Doğru şekilde çalıştığından emin olmak için suyun sürekli kontrol edilmesi ve hazneye eklenmesi lazım gelmektedir. Havası çok nemli olan bir alan bu tür bir cihaz için uygun değildir.

Klimalar da yoğunlaştırarak ve havadaki suyu alarak çalışmaktadırlar. İçlerindeki kimyasal kolayca gaz halden sıvı haline ve tekrardan gaz hale dönebilir. Bu esnada, havadan nem alınır ve bu değişim ile etraftaki hava soğutulur. Bu soğuk hava da kompresörden dışarı üflenir ve bu sırada sıcak hava dışarıda dolaşmaya devam eder. Klimalar evinizde size daha belirli bir hava kontrolü verirken ısıyı daha da çok düşürebilirler. Aynı zamanda yüksek nemli alanlar için idealdirler, çünkü havayı soğuturken nemi azaltmaktadırlar.

Nem

Çöl soğutucuları kuru iklimlerde havaya nem ekleyebilirler, bu da evinizin daha konforlu olmasını sağlar. Bir çöl soğutucusu yüksek nemli alanlarda çalışmak için en iyi cihaz olmayabilir; nem seviyesini daha da yükselttiği için küf oluşumuna sebep olabilir.

Tam tersi klima kullanırken olmaktadır, onlar da havadaki nemi yok ederler. Yüksek nemli bir alanda, klimalar aynı zamanda havayı biraz kurutarak evi daha konforlu bir ortama çevirebilirler. Halihazırda nemi az olan bir alanda ise klima havayı çok kuru yapabilir, bu da gözlerinizde ya da cildinizde sorunlar yaratabilir.

Kurulum

Çöl soğutucularının da geleneksel klimaların da bir sürü kurulum seçenekleri vardır, bu aldığınız ünitenin modeline, boyutuna ve nereye kurulduğuna bağlıdır. Pencere ya da taşınabilir soğutma üniteleri çok az ya da hiç profesyonel kurulum gerektirmez, ama merkezi bir soğutma ünitesinin profesyonel kuruluma ihtiyacı vardır. Eğer ünitenin kanal tesisatına ihtiyacı varsa, kanalların eklenmesi ya da yeniden üniteye uyum sağlanacak şekilde ayarlanması gerekebilir. Kanalsız bir sistemde ise, kanalları olmayan bir evi güçlendirmek için kanallar eklenilebilir, ama ünitenin kurulması için bir elektrikçi veya marangoz yardımı gerekmektedir.

Taşınabilir ve direkt çöl soğutucuları ve pencere üniteli olan çöl soğutucuları, hiçbir şekilde profesyonel yardım gerektirmez ve sadece bir su kaynağının yanına yerleştirilmesi yeterlidir. Genel bina üniteleri, kanal yerleştirilmesi için veya ünitelerin çatıya sağlam bağlanılması için profesyonel kurulum gerektirebilirler.

Sulu Soğutucu Klima Fiyatları

Sulu Klima (Çöl soğutucusunun) ve klimanın her ikisinin de ünitenin modeline, nereye kurulacağına ve profesyonel kurulumun gerekip gerekmediğine dayanarak farklı fiyat aralıkları vardır. Aşağıda ikisinin de en yaygın modelleri ve ortalama fiyatları bulunmaktadır.

Mobil Sulu Klima soğutucuya mı yoksa endüstriyel sulu klima soğutucuya mı ihtiyacınız var Fiyatlar buna göre de değişmektedir.

Enerji Verimliliği

Çöl soğutucuları evinizi soğuturken daha fazla enerji verimlidirler. Aynı boyutta bir klimanın kullandığı elektriğin yaklaşık yüzde 15-30 arası kadar enerji kullanırlar ve kimyasala ihtiyaç duymazlar. Fakat, sürekli bir su kaynağına ihtiyaçları vardır. Bu yüzden suyu kısıtlı olan ya da kuraklık olan alanlarda daha az verimli olurlar. Aynı zamanda her hava şartında havayı bir klima kadar soğutamayabilirler.

İklimler

Çöl soğutucuları en iyi çok sıcak ve çöl gibi kuru iklimlerde çalışabilirler. Bunun nedeni havayı nemlendirmeleridir. Nemli bir iklimde çöl soğutucuları aşırı neme ve küf oluşumuna sebep olabilirler.

Geleneksel klimalar neredeyse tüm iklimlerde iyi çalışırlar ve aynı zamanda havayı kuruturlar. Bu onları nemli iklimler için daha konforlu yapar. Halihazırda kuru olan bir iklimde, klima havayı çok kurutup ciltte ve gözlerde sorun yaratabilir.

Bakım

Çöl soğutucuları günlük, aylık ve yıllık bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu onların hep suyla dolu olması ve gerektiğinde pedlerinin değiştirilmesi anlamına gelmektedir. Çoğu bakım ev sahibi tarafından veya yıllık 150-400 TL karşılığında yapılabilir. Eğer soğutucu açık havadaysa, soğuk havalar için bir kılıf gerekebilir. Yapılması gereken normalde kolay olsa da çöl soğutucuları geleneksel klimalardan daha çok bakıma ihtiyaç duyar.

Geleneksel klimalar yıllık bakıma ihtiyaç duyarlar. Klima bakımında temizleme, filtreyi değiştirme ve kimyasalları tekrar doldurma vardır. Bu bakım yıllık $70 ve $100 arasındadır. Ancak, bazı parçaları kullanılmaz hale gelebilirler. Bu da yıllık $250-2,000 arasında bir maliyet ortaya çıkarabilmektedir. Böyle bir ekstra maliyet bakımlarını ortalama olarak daha maliyetli yapmaktadır.

Karbondioksit Yayımı

Çöl soğutucuları geleneksel klimalardan çok daha az sera gazı ya da karbondioksit yayarlar. Bunun nedeni ise çöl soğutucularının havayı soğutmak için sadece suyu kullanırken, geleneksel klimaların soğutucu kimyasalları kullanmasıdır. Kimyasallar sıvı hale ya da gaz hale dönüştükçe, karbondioksitle beraber sera gazı yayarlar. Bunlar da hem soluduğunuz havaya hem de doğaya zararlıdır.

Ses

Çöl soğutucuları çalışırken geleneksel klimalardan çok daha sessizlerdir. Bunun nedeni de klimalardaki kondansatörün kimyasalları sıvı ya da gaza çevirirken çıkardığı sestendir.

bakım çöl soğutucusu endüstriyel sulu klima enerji verimliliği evaporatif soğutucular İklimler Karbondioksit Yayımı Klima Klima bakımı kuru iklimler Kurulum Mobil Sulu Klima Nem Soğutma Yöntemi su kaynağı Sulu Klima Sulu Soğutucu Klima Fiyatları