Çocuklar feryat ediyor

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Adalet İstatistikleri'nden "Karaman İli Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar, 2016" konusunda hazırlanan bölüm, çocukla

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Adalet İstatistikleri'nden "Karaman İli Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar, 2016" konusunda hazırlanan bölüm, çocuklarımız açısından durumun hiç de iç açıcı olmadığını gösteriyor.

2016 sonuçlarına göre Karaman'da tacize uğrayan ve suça itilen çocukların artışı gözlenirken, işin daha da vahim olan sonucuna göre ise taciz ve suça itilme konusundaki yaş sınırının giderek daha düşmesi, endişe verici sonuçları da beraberinde getiriyor.

Karaman'da güvenlik birimlerine getirilen çocukların sayısı 1.888 olarak açıklanırken bu çocuklardan suça sürüklenen çocuklar 689, diğer sebeplerle güvenlik görevlilerine getirilen çocuklar ise 1199 oldu.

Karaman’da suça sürüklenme sebebiyle güvenlik birimlerine getirilen çocukların işlediği suçlar arasında yaralama, hırsızlık, mala zarar verme, aile düzenine karşı suçlar ve cinsel içerikli suçlar isnat edildi.

Yine bu çocuklardan 341’inin bağımlılık yapan madde kullandığı görüldü.

çocuk istismarı Çocuk Şube çocuk suçlular Karaman