Cildiye Doktoru

TAKİP ET

Pek çok farklı sebep ile karşılaşılabilen cilt rahatsızlıklarından olan egzama kızarıklık, şişme ve kaşıntı gibi belirtiler ile görülen bir rahatsızlıktır

Pek çok farklı sebep ile karşılaşılabilen cilt rahatsızlıklarından olan egzama kızarıklık, şişme ve kaşıntı gibi belirtiler ile görülen bir rahatsızlıktır.

Diğer bir deyiş ile dermatit olarak adlandırılan egzamanın birçok farklı türü bulunmaktadır. En yaygın türleri arasında yer alan atopik dermatit yani alerjik egzama bireylerde sıkça rastlanmaktadır. Oldukça yaygın bir rahatsızlık olmasına rağmen egzamanın sebebi ve kesin tedavisi bulunmamaktadır. Kalıtsal bir rahatsızlık olduğu ön görülen egzamada hasta bireyler arasında ortak belirtiler gözlenmektedir. Belirtilerinin iyi bilinmesi bireyler için oldukça önemli bir konudur. Dermatit tedavisi için erken tanı tedavi sürecini oldukça hızlandırmaktadır.

Egzama nasıl geçer sorusunun cevabına bakacak olursak en önemli konu yukarıda belirttiğimiz gibi erken tanıdır. Tedavi sürecini oldukça hızlandırmaktadır. Kızarıklık, şişlik, su toplamaları ve kaşıntı gibi belirtiler gösteren egzama kızarıklıkların yanı sıra kepeklenme şeklinde de belirtiler gösterebilmektedir. Bulaşıcı bir hastalık olmayan egzama alerjik bir reaksiyondur. Vücut üzerinde el, yüz, ayak, parmak gibi bölgelerde gözlenebilen dermatit tedavisi için mutlaka cildiye doktoru gözetimine girmek gereklidir. Egzama nasıl geçer sorusuna maddeler halinde cevap verecek olursak:


Egzama tedavisinde birçok alternatif yol bulunmaktadır. İlaçlı ya da doğal yollar ile düzenli uygulamalar sonucunda egzamadan kurtulmak mümkündür. Egzama tedavilerinde cildin nemli tutulması önemli bir husustur.

Egzamaya neden olan ürünlerden biri şampuan, duş jeli gibi ürünlerdir. Egzama belirtileri ile karşılaşıyorsanız mutlaka bu ürünleri değiştirmeyi deneyiniz.

Cilt kuruluğu egzamanın en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Cildin nemlendirilmesi egzamadan korunmanın önemli bir unsurudur.

Sürekli diyet ürünleri ile beslenmek vücudun alması gereken vitamin ve minerallerden uzak kalmasına neden olur ve bu sebep ile vücutta egzama gibi cilt rahatsızlıkları gözlenebilir.

Şampuan, duş jeli gibi ürünlerde olduğu gibi deterjanlarda egzama hastalığına sebep olabilmektedir.

Egzamaya sebep olan unsurlardan biri de strestir. Stresten uzak bir hayat geçirmek bu rahatsızlıktan kurtulmaya yardımcı olabilir

Tüm bu sebeplerden uzaklaşmak ve kullanımına dikkat etmek sonucunda egzamadan kurtulmak mümkündür. Ancak egzama belirtileri gözlemliyorsanız mutlaka cildiye doktoru gözetiminde tedavi olunmalıdır. ertugrulaydemir.com

atopik dermatit cildiye doktoru cilt rahatsızlıkları dermatit Dermatit tedavisi egzama Egzama nasıl geçer ertugrul aydemir ertugrulaydemir ertugrulaydemir.com