Çiçek Adası

TAKİP ET

Uzun süredir hayalini kurduğu adanın kızı Zehra'nın olacağını belirten Avşar Kızı, daha önce de ailesi için çiftlik evi yaptırdığını açıklamıştı

Uzun süredir hayalini kurduğu adanın kızı Zehra'nın olacağını belirten Avşar Kızı, daha önce de ailesi için çiftlik evi yaptırdığını açıklamıştı.

Çiçek Adası Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi sınırları içinde bulunan bir ada. Üzerinde 2 bin zeytin ağacı, 3 bin çam ağacı ve çeşitli meyve ağaçları bulunan Çiçek Adası’nda, su kaynağı, iskele ve eski yapı bulunuyor.



Elektrik sisteminin de olduğu adanın en yüksek noktası 22 metre. 1'inci derece doğal sit alanı olan Çiçek Adası, tapuda kalanı 268 bin metrekare olarak kayıtlarda yer alırken, kullanım alanı ise 300 bin metrekarenin üzerinde.

Mübadele zamanında Katrinli, Katerin ve Hatırlı ailelerine verilen Ayvalık'ın 24 adasından biri olan Çiçek Adası’nın hissedarlardan Şerif Ali Hatırlı, geçtiğimiz yıl "Bu ada mübadele zamanında Selanik’teki mallarımız karşılığında bizlere verildi. Şu an 18 hissedarı var. Henüz satış konusunda tam bir karar verilmedi" açıklamasında bulunmuştu.



Ayvalık’a 8 kilometre, Keremköy’e ise yaklaşık 500 metre uzaklıkta olan Çiçek Adası'nın hissedarlarından Şerif Ali Hatırlı geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada, Ayvalık’ın doğasını ve doğal güzelliklerinin en iyi şekilde korunması bilinciyle, mübadele döneminde kendilerine verilen Çiçek Adası’na sahip çıktıklarını ifade etmişti.

Hülya Avşar, yeni yuvasının mimarisini ise kızı Zehra Çilingiroğlu'na teslim edecek. Yıllarca hayalini kurduğu ada için kesenin ağzını açan Avşar'ın yılın büyük bölümünü burada geçireceği söyleniyor.



Çiçek Adası, 2019 yılında da 105 milyon liraya satışa çıkarılmıştı.

Avşar Kızı Ayvalık Balıkesir Çiçek Adası Çiçek Adası kimin Çiçek Adası nerede Hülya Avşar Keremköy Mithatpaşa Mahallesi Selanik Şerif Ali Hatırlı Zehra Çilingiroğlu