Cedit Mahallesinin adayı Tıtır!

TAKİP ET

Mahalli Seçimlerin yaklaşmaya başlaması ile Karaman'da özellikle muhtar adayları çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar

Mahalli Seçimlerin yaklaşmaya başlaması ile Karaman'da özellikle muhtar adayları çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Kulis çalışmalarıyla adaylığını perçinlemek isteyen adaylar, mahallelerinde hizmet yarışına girerken, Kırmahallede neredeyse tüm seçmenin gönlünü kazanmış bir aday var.

"Cedit Mahallesi benden sorulur" diyen Tıtır Osman, ilk seçimlerde muhtar adayı olduğunu aylar öncesinden ilan etti. Bir mahalle muhtarının yapacağı görevlerden çok daha fazlasını gönüllülük esasıyla yıllardır yapmaya devam eden Kırmahallenin Tıtır Osman'ı, mahalleyle yatıp mahalleyle kalkıyor denilse, pek de abartılmış olmaz.



Sosyal Medyada oluşturduğu Kırmahalleliler Grubu ile günün her saati mahalle halkı ile iletişimde kalan Tıtır Osman, özellikle cuma günleri neredeyse tüm mahalleyi baştan başa gezerek yaptığı canlı yayınla, hem dünyadaki tüm Kırmahallelileri mahalleden haberdar ediyor, hem de hastası olanı, sıkıntısı olanı, yolun, sokağın, mahallenin her türlü sorunlarını tespit ederek çözümler arıyor.

Cedit Mahallesi halkının da bu faaliyetlerden çok memnun olduğunu da kendisine verdikleri destekten anlayabilirsunuz. Mahallede başı sıkışan, dara düşen, yaşlısından gencine herkesin ilk aklına gelen isim Tıtır Osman olmuş durumda. Tıtır Osman da bu durumu, bir afişle resmileştirmiş durumda.



Seçimlerde muhtar adayı olduğunu söyleyen Tıtır Osman, mahalleye hizmetinin seçimle, oyla ve muhtarlıkla kesinlikle ilgisi olmadığının altını çizerek, yaptığı çalışmaları sadece Kırmahalleyi sevmesine, Kırmahallelilerle yaşamaktan mutlu olmasına bağlıyor.

Geçmişten günümüze taşınan Kırmahalle kültürünü yaşamaktan ve geleceğe taşımayı bir görev olarak kabul ettiğini ifade ederek "Ben bu mahallenin evladıyım, Kırmahalle benim ailem. Köşedeki yaşlı teyzeyi, ara sokaktaki dedeyi, karşı binadaki genci, sokakta oynayan çocukları kendi ailemden hiç ayrı görmedim. Onlar da beni öz evlat gibi bağırlarına basıyorlar. Resmiyette muhtar olmasam da fiiliyatta muhtardan daha fazlasını, işim gibi görüp, zaten seve seve yapıyorum" diyen Tıtır Osman, "Hem bu dünya hem ahiret için en önemli olan, seçimleri değil kalpleri kazanmaktır. Ben kalpleri kazandığıma inanıyorum." diyor.

cedit mahallesi Karaman kırmahalle Kırmahalleliler Grubu Mahalli Seçimler muhtar adayı muhtar adayları muhtarlık tıtır osman